Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia de la Salah al-Din: Tancuri israeliene se ciocnesc cu luptători Hamas la periferia orașului Gaza (video)

aljazeera.com
gaza israel

Tancurile israeliene care au avansat luni spre orașul Gaza cu scopul de a tăia legăturile între nordul și sudul enclavei, au fost întâmpinate de luptătorii Hamas. Guvernul local palestinian spune că ofensiva a fost respinsă la drumul Salah al-Din, conform Al Jazeera.

Tancurile israeliene au avansat spre vestul enclavei și au ajuns în apropierea cartierului al-Zeitun, potrivit unor martori.

„Nu există nicio avansare a trupelor terestre în cartierele rezidențiale ale Fâșiei Gaza. Ce s-a întâmplat în zona Salah al-Din a fost o incursiune a câtorva tancuri și a unui buldozer aparțiând ocupanților israelieni”, a transmis luni șeful guvernului din Gaza, Salama Maarouf.

„În prezent nu mai există niciun vehicul militar al ocupanților pe ruta Salah al-Din, deplasările cetățenilor revenind la normal”, a adăugat acesta.

Israelul a anunțat că a intrat în „faza a doua” a războiului contra Hamas în Gaza și a trimis în enclavă mai multe tancuri care au avansat spre orașul Gaza.

Alți oficiali au spus că „rezistența palestiniană este mereu pregătită să facă față încercărilor israeliene de invazie terestră”.

O serie de martori au spus pentru AFP că tancurile care au ajuns la periferia orașului Gaza trăgeau în orice vehicul care circula pe ruta Salah al-Din, la o distanță de aproximativ 3 km de gardul care desparte Gaza de Israel.

content-image

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.