Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îl 'trădezi' pe Lukașenko? Ești împușcat: lege semnată de președintele din Belarus

Aleksandr Lukasenko

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a semnat o lege care permite autorităților să-i execute pe cei care dețin funcții publice și „trădează” statul, informează agenția de presă BelTA. Legea introduce posibilitatea de a aplica pedeapsa cu moartea persoanelor care dețin funcții publice, totul pentru „trădare în stat”.

Legea prevede extinderea răspunderii penale pentru trădarea săvârșită de un funcționar la toate persoanele care dețin funcții publice. În același timp, pentru trădarea comisă de un funcționar sau de un personal militar, se introduce posibilitatea aplicării unei măsuri excepționale de pedeapsă - pedeapsa cu moartea, transmite sursa citată.

Pentru o serie de infracțiuni de orientare antistatală, se stabilește o pedeapsă suplimentară sub forma unei amenzi. Răspunderea penală este introdusă pentru propaganda „terorismului, discreditarea Forțelor Armate, a altor trupe și formațiuni militare, a organizațiilor paramilitare și încălcarea cerințelor pentru protecția secretelor de stat.”

Detenție pentru cei „suspecți” de trădare

De asemenea, se mărește perioada de detenție de la trei la zece zile a persoanelor „suspectate” de comiterea de trădare față de stat, conspirație sau alte acțiuni în scopul preluării puterii de stat, a activităților de spionaj și de informații, care este necesară pentru a asigura cea mai înaltă calitate a măsurilor operaționale și de investigație în cazurile relevante.

Lidera opoziției a fost condamnată recent pentru „trădare”

Tribunalul municipal din Minsk, Belarus, a găsit-o luni vinovată pe fosta candidată la președinția Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, și a condamnat-o la 15 ani de închisoare cu executarea pedepsei într-o colonie corecțională a regimului general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.