Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beneficiile zațului de cafea pentru piele

Radu Pop
cafea zahar

Pentru multe persoane, cafeaua este începutul delicios al oricărei dimineți. Beneficiile acestei băuturi savuroase merg, însă, mai departe de atât, având beneficia surprinzătoare pentru piele. Află, în cele ce urmează, care sunt acestea, analiză semnată de exquis.ro.

Cafeaua este bogată în antioxidanți

Rolul antioxidanților este de a proteja pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi, iar cafeaua este bogată în aceștia. În plus, antioxidanții luptă și împotriva procesului de îmbătrânire a pielii.

Specialiștii susțin că efectele cafelei asupra pielii sunt similar cu cele ale acidului hialuronic, deoarece stimulează producția de colagen și de elastină și redau fermitatea și suplețea pielii.

De asemenea, cafeaua poate ajuta la menținerea hidratării pielii prin reducerea pierderilor de apă transepidermice, adică evaporarea apei din țesuturile superficiale ale pielii, potrivit doc.ro.

Toate aceste calități nu provin doar din boabele prăjite de cafea. Așadar, s-a constatat că extractul de cafea are proprietăți antifungice și antimicrobiene, pe lângă conținutul bogat de antioxidanți.

Cafeaua poate proteja pielea de acțiunea nocivă a radiațiilor ultraviolete

În acest sens, zațul de cafea poate fi deosebit de folositor. Mai multe cercetări sugerează faptul că extractul de zaț de cafea poate proteja pielea împotriva daunelor cauzate de razele soarelui. Așadar, potrivit studiilor2, zațul de cafea prezintă proprietăți de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, atunci când acesta este inclus în compoziția produselor de îngrijire a pielii, iar prin această protecție înțelegem diminuarea riscului de pete pigmentare și de formare a ridurilor.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la crema cu protecție solară, pe care este important să o aplici zilnic pe ten, iar, pe timpul verii, pe brațe, umeri, decolteu, și orice altă zonă expusă la soare. Crema cu protecție solară te protejează atât de îmbătrânirea prematură a pielii dar, în primul rând, previne riscul de cancer. Este cu atât mai important să folosești un produs cu protecție solară, minim SPF 50, dacă urmezi un tratament cu medicamente fotosensibilizante.

Beneficiile zațului de cafea în rutina de îngrijire a pielii

Este important de reținut că extractul de zaț de cafea este mult mai potent față de zațul propriu-zis, așadar este recomandat să optezi și pentru produse cosmetice care conțin acest ingredient. Cu toate acestea, zațul poate avea beneficia pentru piele, lăsând-o mai fermă, curățând cu blândețe celulele moarte și remediind aspectul de călcâie crăpate și coate dure.

Nu în ultimul rând, cofeina conținută de zaț poate îmbunătăți aspectul tenului, redându-i luminozitate și aceasta acționează, de asemenea, ca vasoconstrictor, ceea ce se traduce prin cearcăne diminuate și reducerea aspectului neplăcut al celulitei.

Zațul de cafea și tenul acneic

Deși zațul de cafea miroase îmbietor și lasă pielea fină și netedă, dacă suferi de ten acneic, este de preferat să nu îl aplici pe față. Orice tip de scrub mecanic, chiar și cele naturale, nu vor îmbunătăți aspectul acneei ci, mai mult, o pot agrava, cauzând inflamație cutanată și, în cele din urmă, apariția mai multor erupții acneice. Acest lucru se întâmplă, în special, pentru că rolul scrubului exfoliant este de a curăța stratul de celule moarte aflat la suprafața pielii, neputând pătrunde în pori, unde, de fapt, se află cauza erupțiilor cutanate.

Acneea, în sine, nu apare în urma depunerilor de sebum și de impurități pe suprafața pielii, ci este vorba despre infectarea foliculilor de păr, care pornesc din adâncimea porilor, sau despre o bacterie responsabilă pentru apariția comedoanelor specifice acneei chistice.

Așadar, indiferent de cât de des folosești un scrub mecanic, acneea nu va dispărea ci, mai degrabă, se va înrăutăți. În plus, zațul de cafea, deoarece nu se dizolvă pe suprafața pielii, așa cum se întâmplă de obicei cu scrub-urile mecanice din comerț, poate fi chiar mai iritant.

În concluzie, dacă suferi de acnee, optează pentru produce cosmetice special concepute în acest sens, cum ar fi acizii de tip AHA și BHA, care oferă o exfoliere blândă și eficientă, deoarece pătrund în profunzimea porilor și îi curăță.

Mai multe despre modalitățile de folosire a zațului de cafea pentru o piele sănătoasă puteți verifica în continuare pe exquis.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.