Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beny Steinmetz a ajuns la un acord cu justiția israeliană - El este condamnat definitiv în Elveția și România

www.haaretz.com
Beny Steinmetz

Autoritățile israeliene au renunțat la toate acuzațiile penale împotriva lui Beny Steinmetz, un miliardar franco-israelian suspectat de spălare de bani, și au acceptat în schimb un acord financiar, potrivit unor documente judiciare consultate vineri de AFP. El este condamnat și în România.

Cofondatorul firmei miniere Beny Steinmetz Group Resources a fost reținut în august 2017 și apoi eliberat în cadrul unei anchete privind o presupusă spălare de bani.

„Un total de 17 milioane de shekeli (4,8 milioane de dolari)... va fi confiscat, ca parte a unui acord de confiscare civilă în conformitate cu legea privind spălarea de bani”, a precizat parchetul israelian într-un comunicat, menționând că acordul a fost semnat joi.

Acordul cu autoritățile fiscale israeliene „pune capăt disputei” cu Steinmetz, potrivit sursei citate.

Magnatul, care și-a făcut averea în industria diamantelor, figurează de mult timp pe lista anuală a celor mai bogați oameni din Israel, întocmită de revista Forbes.

O declarație trimisă la AFP de avocații lui Steinmetz, Nati Simchony și Ronen Rosenbloom, transmite că acordul a arătat că acuzațiile aduse clientului lor sunt „nefondate”.

„De mai bine de 10 ani, el a fost în centrul unei campanii internaționale împotriva reputației și integrității sale”, au declarat avocații.

Deși autoritățile israeliene au renunțat la acuzații, Steinmetz așteaptă încă rezultatul unei cereri de apel împotriva unei condamnări pentru corupție în Elveția.

Steinmetz a fost găsit vinovat în 2021 de crearea unei rețele financiare complexe pentru a plăti mită pentru a se asigura că firma sa poate obține autorizații în regiunea Simandou din sud-estul Guineei, care se estimează că ar conține cele mai mari depozite de minereu de fier neexploatate din lume.

El a fost condamnat de un tribunal din Geneva la cinci ani de închisoare și a fost obligat să plătească despăgubiri de 50 de milioane de franci elvețieni (53 de milioane de dolari).

În decembrie 2020, o instanță din România l-a condamnat în absență la cinci ani de închisoare într-un caz legat de proprietăți care datează din 2006-2008, respectiv dosarul „Ferma Băneasa”.

Steinmetz și un coacuzat au fost găsiți vinovați de „crearea unui grup infracțional organizat” într-un caz care a păgubit statul român cu 145 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.