Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul global al pandemiei de Covid-19 a depășit 250 de milioane de cazuri

Forbes
COVID coronavirus

Bilanțul global de coronavirus ajunge duminică la pragul de 250 de milioane de cazuri. Unele țări din Europa de Est încă se confruntă cu focare record.

Cazurile mondiale cauzate de COVID-19 ajung duminică la pragul de 250 de milioane de cazuri, pe măsură ce valul provocat de varianta Delta se atenuează și se reiau comerțul și turismul, deși unele țări din Europa de Est se confruntă cu focare record, informează Mediafax.

În ultimele trei luni, numărul mediu zilnic de cazuri a scăzut cu 36%, potrivit unei analize Reuters.

Chiar dacă răspândirea a încetinit, virusul continuă să infecteze 50 de milioane de persoane la fiecare 90 de zile din cauza variantei Delta, foarte contagioasă, se arată în analiză.

A fost nevoie de aproape un an pentru a înregistra primele 50 de milioane de cazuri de COVID.

Experții din domeniul sănătății sunt optimiști, deoarece multe națiuni au depășit pandemia datorită vaccinurilor și expunerii naturale, deși avertizează că vremea mai rece și viitoarele sărbători ar putea crește numărul de cazuri.

„Credem că între acest moment și sfârșitul anului 2022, acesta este punctul în care obținem controlul asupra acestui virus... în care putem reduce în mod semnificativ bolile grave și decesele", a declarat pentru Reuters Maria Van Kerkhove, epidemiolog la Organizația Mondială a Sănătății.

Pe lângă vaccinuri, medicii dispun acum de tratamente mai bune. Marea Britanie a devenit joi prima țară din lume care a aprobat pastila antivirală COVID-19, dezvoltată în comun de Merck (MRK.N) și Ridgeback Biotherapeutics, numită molnupiravir, care ar putea schimba jocurile. Studiile au arătat că aceasta ar putea înjumătăți șansele de deces sau de spitalizare pentru cei care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta COVID-19 sever, atunci când este administrată la începutul bolii.

Infecțiile sunt în continuare în creștere în 55 din 240 de țări, Rusia, Ucraina și Grecia fiind la niveluri record sau aproape de niveluri record de cazuri raportate de la începutul pandemiei, potrivit unei analize Reuters.

Europa de Est are printre cele mai scăzute rate de vaccinare din regiune. Mai mult de jumătate din toate noile infecții raportate la nivel mondial provin din țări din Europa, cu un milion de noi infecții la aproximativ fiecare patru zile, potrivit analizei.

Mai mult de jumătate din populația lumii nu a primit încă o singură doză de vaccin COVID-19, potrivit Our World in Data. Mai puțin de 5% dintre persoanele din țările cu venituri mici au primit cel puțin o doză.

Luna trecută, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut apel la liderii celor mai mari 20 de economii ale lumii să finanțeze un plan de 23,4 miliarde de dolari pentru a aduce vaccinuri, teste și medicamente COVID-19 în țările mai sărace în următoarele 12 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.