Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biroul Electoral Central a tăiat în carne vie. RESPINGERI de alianțe electorale pe bandă rulantă. Comuniștii au dat lovitura. USR și PLUS riscă să NU participe

partide

Biroul Electoral Central (BEC) a făcut prăpăd ieri printre partidele care sperau să facă alianțe la alegerile europarlamentare și astfel să își sporească șansele pentru trecerea pragului electoral de 5 la sută.

Doar lovitura publică primită de PLUS și USR a ajuns să fie mai cunoscută publicului datorită mizei imense puse în joc. Numai că BEC a dat ieri decizii de respingere pe bandă rulantă:

Vezi și: NUCLEARA care stă pe masa CCR: lovitură care pune la pământ USR, PLUS, ALDE și Pro România

A fost respinsă Alianța ”Dreapta Liberală”, Alianța 2020 USR PLUS, Alianța Partidelor Noi, Alianța Naționaliștilor PRM – BUN – Noua Dreaptă și Alianța PRM + PRU.

A fost acceptată constituirea Alianței ”Comuniștii pentru Socialism” formată din Partidul Comuniștilor din România și Partidul Comunitar din România și Alianța ”Alternativa Dreapta”.

În cazul tuturor respingerilor cei 5 judecători de la ÎCCJ desemnați în BEC au votat în bloc pentru respingerea înregistrării alianțelor. Sunt evidențiate probleme mari la actele depuse pentru constituirea acestor alianțe electorale. Este evident că decizia BEC este atacabilă cu apel la ÎCCJ dar este șansele de reușit sunt îndoielnice.

Vezi și: Dovada că Alianţa USR-PLUS nu a fost sabotată politic la BEC: Cine a votat împotrivă (surse)

În cazul USR și PLUS situația este chiar disperată existând posibilitatea ca cele două formațiuni să nu poată depună liste de candidați nici măcar separat.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.