Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Turea de la Muzeul Satului și-a cinstit ocrotitorul: Sfânta Liturghie a fost oficiată de către PS Macarie

Biserica Turea din Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” şi-a cinstit miercuri ocrotitorul. Episcopul Macarie a oficiat Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sf. Mc. Dimitrie.

Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este ocrotitorul lăcașului de cult din cadrul ansamblului muzeal, transmite basilica.ro.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Sfânta Ecaterina” din Bucureşti, participant la Festivalul-Concurs Naţional de Muzică bisericească „Lăudați pe Domnul”.

Biserica Turea din Muzeul Satului a fost construită la jumătatea secolului 18 și așezată în Muzeul „Dimitrie Gusti” în anul 1952.

Episcopul Europei de Nord a binecuvântat o casă, donată Muzeului Național al Satului, care aparține familiei sale din satul Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud.

„Prin faptul că suntem în această casă de la poalele Țibleșului, eu, consătenii mei și toți cei care ne înconjurați acum, ne simțim cu toții acasă la obârșii”, a spus ierarhul după slujba de binecuvântare.

La eveniment au participat Paulina Popoiu, Directorul Muzeului Național al Satului, Cristina Nedelcu, Subsecretar de stat al Ministerului Culturii, dar și Grupul Folcloric „Țibleșul” din Spermezeu, localitatea natală a ierarhului.

Preasfințitul Părinte Macarie a primit anul trecut titlul de Ambasador al Muzeului Satului, pentru activitatea sa de conservare și promovare a valorilor din satul natal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.