DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Bitcoin se stabilizează, dar incertitudinea de pe piețe continuă să fie determinată de așteptarea și monitorizarea mișcărilor băncilor centrale (analiză)

Stewards Law
bitcoin

Compania eToro, platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes, a analizat ultimele evenimente din lumea criptomonedelor. Simon Peters, analistul platformei, a observat că Bitcoin continuă să se stabilizeze, în timp ce piețele se îndreaptă cu îngrijorare spre a doua jumătate a anului.

Criptoactivul a început săptămâna cu puțin peste 26.500 de dolari pe platforma eToro, crescând cu puțin peste 27.250 de dolari la începutul săptămânii, înainte de a scădea sub 26.250 de dolari. În prezent, se află totuși în jurul valorii de 26.550 dolari, ceea ce arată că piețele se află în expectativă.

Ethereum a încheiat săptămâna în jurul valorii de 1.790 de dolari, în ușoară creștere față de poziția inițială de 1.770 de dolari, dar a oscilat între maxime de peste 1.820 de dolari și minime sub 1.760 de dolari.

Incertitudinea de pe piețe continuă să fie determinată de așteptarea și monitorizarea mișcărilor băncilor centrale. Președintele Rezervei Federale (Fed) din SUA, Jerome Powell, a indicat vineri că majorările dobânzilor ar putea acum să ia o pauză. Cu toate acestea, banca centrală a dobândit în ultimele luni o reputație de partener nesigur al piețelor, ceea ce a făcut ca activele să se tranzacționeze în condiții de incertitudine.

Grayscale încearcă din nou să lanseze un ETF bitcoin

Compania de gestionare a criptoactivelor, Grayscale, mai încearcă o dată să lanseze un ETF (un fond tranzacționat pe bursă) de bitcoin, potrivit Financial Times - ceea ce autoritățile de reglementare din SUA au refuzat până acum să autorizeze. Se pare că planul nu este de a prezenta un ETF de bitcoin bazat 100% pe prețul la vedere, ci mai degrabă ca parte a unui portofoliu mai larg axat pe bitcoin.

Până în prezent, în SUA, ETF-urilor de bitcoin li s-a permis să investească doar prin intermediul contractelor futures de la Chicago Mercantile Exchange, și nu prin intermediul prețului la vedere al criptoactivului. În timp ce ETF-uri cu preț la vedere sunt disponibile la nivel internațional, lipsa unuia în SUA a lăsat pe dinafară o piață cheie pentru acest criptoactiv.

Atracția unui ETF de bitcoin cu preț la vedere constă în faptul că investitorii vor putea deține criptoactivele fără a fi nevoie să dețină și să efectueze tranzacții prin intermediul rețelei, ci cumpărând instrumente financiare tradiționale (TradFi) prin intermediul instituțiilor TradFi. Dacă acest lucru ar fi permis, ar putea avea un efect transformator asupra cererii.

Păstrați-vă bitcoin pe un vechi gameboy

Keyp, un startup cripto, dezvoltă o modalitate prin care proprietarii de bitcoin să își stocheze token-urile pe un vechi gameboy. Procesul implică jucarea unui fel de joc pe gameboy pentru a debloca expresiile de recuperare/"seed phrase" (reprezintă o serie de cuvinte generate de portofelul cu criptomonede care oferă acces la criptoactivul asociat cu acel portofel) în timpul unor căutări și interacțiuni aleatorii.

Lăsând joaca la o parte, portofelele cripto devin o parte din ce în ce mai importantă a ecosistemului în acest moment. Utilizatorii se chinuie de ceva timp cu un UX dificil, ceea ce a reprezentat o barieră în calea adoptării. Stocarea bitcoin pe un gameboy este în mod clar o noutate, dar subliniază evoluții importante în ceea ce privește stocarea criptoactivelor.

În cele din urmă, stocarea portofelelor digitale personale este un aspect integrant al ecosistemului cripto. Deși creează o un sentiment de siguranță prin autocustodie, este esențial să se stocheze cu grijă expresiile “seed” și informațiile de securitate pentru a evita pierderea completă a controlului asupra acestor criptoactive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.