Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogații României: câți oameni au, de fapt, averi de peste 300.000 de dolari

bogatie__bani__aur

În România sunt aproape 190.000 de oameni – adică 1% din populaţie – care au o avere de peste 300.000 de dolari, arată analiza Knight Frank Wealth Sizing Model.

Citește și: Medicul Adina Alberts este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor, după ce a publicat schema de tratament împotriva Covid-19

Compania a realizat un clasament privind averea minimă necesară în fiecare ţară pentru a intra în top 1% cei mai bogaţi oameni. Diferenţele sunt majore şi se vede foarte bine că pragul de intrare în fiecare stat e influenţat de gradul de dezvoltare al ţării respective. Mai exact, la vârful cla­samentului sunt unele dintre cele mai bogate şi dez­voltate din punct de vedere economic ţări din lume. Spre exemplu, în micuţul stat Monaco, cei mai bogaţi 1% dintre cetăţeni au o avere de minimum 7,9 milioane de dolari, informează Mediafax.

Este adevărat însă că această valoare este atât de mare şi pentru că vorbim de o populaţie de doar 40.000 de oameni. Asta înseamnă că doar 400 de persoane se pot lăuda cu o asemenea avere.

Pe poziţiile următoare în clasament se găsesc Elveţia şi SUA, iar imediat după podium sunt tot ţări dezvoltate şi cu economii puternice.

România se află jos în clasament, mult departe de marile puteri din Europa, încă o dovadă că mai e loc de creştere pentru economie şi pentru puterea de cumpărare a populaţiei.

Pe de altă parte, există multe ţări mult mai sărace ca România, iar acest lucru este din nou vizibil când vine vorba de ce avere minimă au cei mai bogaţi 1% din fiecare ţară. Ţările din Asia de Sud-Est precum Indonezia sau Filipine, alături de India au un prag de 60.000 de dolari, iar la coada clasamentului se găseşte Kenya cu doar 20.000 de dolari, arată analiza.

Aceste cifre sunt astfel influenţate de mai mulţi factori – de la nivelul de dezvoltare al unei economii la cât de mare este populaţia unei ţări.

Evoluţia în viitorul apropiat a acestor cifre ar putea să ducă la schimbări importante în clasament. Spre exemplu, estimările Knight Frank arată că pentru China continentală pragul de intrare în top 1% este aşteptat să crească cu 70% pe an faţă de 850.000 de dolari cât e în prezent. Acest lucru demonstrează că populaţia va deveni mai bogată pe de-o parte, dar şi că creşterea nu este uniformă. De altfel, s-a discutat în mai multe rânduri că pandemia va duce la o creştere a disparităţilor, astfel că cei bogaţi vor deveni mai bogaţi, iar cei săraci mai săraci, mai notează ZF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.