Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Diaconu, între PRU și Sebastian Ghiță

bogdan diaconu

Bogdan Diaconu s-a transformat rapid din primul naționalist al țării în marele apărător al celor cu probleme penale. Proiectul său politic, Partidul România Unită, a fost marcată de în cea mai mare parte de Ghiță.

În primă fază, de fostul luptător Daniel Ghiță. În noiembrie 2015, acesta anunța că a primit foarte multe oferte pentru a se înscrie într-un partid politic și că a ales PRU deoarece este un partid naționalist, al românilor, care nu face compromisuri. La scurt timp după, a creat Patrula lui Vlad Țepes, care ar fi trebuit să fie o organizație care să vină în ajutorul românilor, acolo unde statul nu poate sau nu vrea să o facă.

Daniel Ghiță a rămas în PRU mai puțin de un an, în iulie 2016 acesta anunțând că ideile pentru care a intrat în partidul condus de Bogdan Diaconu nu au fost puse și în practică:

„Când am intrat în PRU, Diaconu mi-a promis că nu vom primi traseişti şi nici politicieni penali şi că vom fi un partid curat, al principiilor şi al iubirii sincere de ţară. (...) mi-a plăcut ideea unui partid anti-corupţie care îl are ca simbol pe Vlad Ţepeş şi de aceea am preluat şi conducerea Patrulei Vlad Ţepeş care avea menirea să îi ajute pe oamenii nevoiaşi. După cum puteţi vedea, PRU nu s-a ţinut de niciuna din aceste promisiuni, ba chiar a depăşit orice urmă de bun simţ, făcând exact contrariul a ceea ce declara.”

Un Ghiță a plecat, un altul a venit. La finalul lunii august a fost timpul ca Sebastian Ghiță să se înscrie în partidul lui Vlad Țepeș. Pe lângă această mutare, Bogdan Diaconu anunța aproape zilnic noi și noi racolări de parlamentari. Astfel, partidul naționalist cu idealuri câte-n lună și în stele devenise între timp partidul lui Sebi Ghiță, al lui Daniel Savu și a altor parlamentari foști PSD, foști UNPR, foști PPDD.

Renunțarea la valorile de care se agăța inițial se pare că i-au adus lui Bogdan Diaconu marginalizarea în propriul partid. Membrii PRU îl acuză că a devenit apărătorul penalilor și că partidul nu mai are nicio legătură cu principiile care au stat la baza formării sale.

După dispariția lui Sebastian Ghiță, Bogdan Diaconu a intrat și el într-un con de umbră. Postările pe Facebook s-au oprit, aparițiile publice la fel. Mai mult, în urmă cu câteva zile, membrii PRU i-au cerut acestuia demisia din funcția de președinte al partidului, reprosându-i distanțarea de linia inițială a partidului și apropierea sa de Sebi GHiță.

Citiți și: După modelul Sebastian Ghiță, a dispărut și Bogdan Diaconu

De altfel, printre ultimele postări de pe Facebook a lui Diaconu se numără și o poză editată prin care își arată susținerea pentru Ghiță:

content-image

Unul dintre comentariile la postarea președintelui PRU descriu perfect tranziția pe care acesta a suferit-o de la momentul înființării PRU și până în prezent.

content-image

În momentul actual, nu se vede un viitor prea roz pentru PRU. Eșecul din ultimele alegeri, la care adăugăm și compromiterea imaginii naționaliste a organizației prin susținerea amnistiei și grațierii, fac din PRU un partid fără prea mari șanse de revigorare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.