Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Olteanu nu mai suportă detenția: Contestă prelungirea arestului preventiv

inquamphotos.com / Liviu Albei
bogdan olteanu dna

Bogdan Olteanu nu mai suportă detenția. Fostul viceguvernator al Bancii Naționale contesta astăzi prelungirea arestului preventiv cu încă o lună, informează Realitatea Tv.

"Situația lui este o situație reală, pe care n-o poate neglija nimeni. Nu trebuie să se plângă, dar situația lui este cât se poate de evidentă, de frustrare, de bulversare emoțională, datorită faptului că nu-și poate exercita dreptul la apărare. E adevărat că starea de arest preventiv nu-ți poate da un confort psihic sau emoțional, dar una e confortul, și alta e dreptul la apărare. Nu a avut nimic de obiectat asupra condițiilor de detenție, deși nu sunt cele mai bune și e un lucru știut, toată lumea se plânge de ele, dar bulversarea emoțională e dată în special de faptul că nu-și poate exercita după cum se cuvine dreptul la apărare", afirma Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu, în urmă cu o săptămâna.

Victor Ponta, deconspirat în privința viitorului său: 'Aruncă fumigene'

Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanuse află în arest preventiv, după ce judecătorii Înaltei Curți au decis luni prelungirea mandatului cu 30 de zile.

ALERTĂ în Danemarca: Un cartier întreg a fost închis după ce doi poliţişti au fost ÎMPUŞCAŢI/ VIDEO

Pe 12 august, ÎCCJ a decis ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Instanța supremă a admis o contestație a DNA și a desființat decizia luată de un alt complet de judecată în data de 29 iulie care dispusese arest la domiciliu, hotărând ca Olteanu să fie arestat preventiv, însă pentru o perioadă mai scurtă de timp — 16 zile.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.