Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING! Procurorii sunt cu OCHII pe polițiștii de la Secția 16 LĂSAȚI cu măsuri BLÂNDE după reținere - Ar fi încercat influențarea anchetei de TORTURĂ

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Cei  șapte polițiști de la Secția 16 de poliție din Capitală ar fi încercat influențarea anchetei de tortură și lipsire de libertate în mod nelegal ce s-a declanșat în cazul lor.

Aceștia au încercat în mod constant, chiar și în sala de judecată să își pună în acord declarațiile ce urmau a fi date în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București și  totodată au dat declarații total contradictorii în fața anchetatorilor atunci când au fost reținuți.

Citește și: BREAKING! URINA pe VICTIMA sa și STRIGA 'Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?'-Sindicalistul ȘEICARU și polițiștii Secției 16 au urmărit UMILIREA victimei

Cei șapte au vorbit constant în sala de judecată la momentul judecării propunerii de arestare astfel că judecătorul a fost nevoit să îi separe și să îi audieze pe rând.

Liderul celor șase polițiști urmăriți penal, Viorel Șeicaru a negat cu vehemență faptele de care este acuzat chiar în fața instanței, dar după ce i s-a citit declarația unui alt inculpat, care l-a demascat pe acesta în detaliu, a recunoscut ulterior filmul evenimentelor.

Pe lângă aceste aspecte, unii dintre polițiști ar fi încercat inclusiv anterior acestui moment să influențeze ancheta procurorilor bucureșteni.

În fața instanței procurorii au explicat că „că starea de pericol pentru ordinea publică pe care o reprezintă inculpații este la un nivel foarte ridicat”.

Aceștia au mai vorbit despre ”existența unei lipse de încredere a populației în lucrătorii de poliție generată de acest eveniment care ar fi amplificată dacă cercetarea inculpaților s-ar face în stare de libertate”.

Citește și: BREAKING! APUCĂTURI GROBIENE marca Secția 16 -Victime ținute zeci de minute în gaze lacrimogene cu mască pe față, una zdrobită cu bastoanele și urinată pe piept

Aceștia au mai spus judecătorului că „ar fi o stare de temere, reacția normală a societății, dacă în fața unor astfel de fapte organele judiciare ar reacționa cu mai puțin decât arestarea preventivă”.

”Mai mult, există probe în sensul că s-a încercat deja influențarea anchetei, iar din pozițiile pe care le ocupă inculpații, ar fi foarte tentant, la îndemână, astfel măsura arestului preventiv ar fi cu atât mai necesară”, au mai explicat anchetatorii primului magistrat care a interferat cu acest dosar.

Citește și: BREAKING! Metode de lucru INTERLOPE, invocate de instanță în cazul SECTORIȘTILOR de la Secția 16 - Lista completă a personajelor

Un judecător de drepturi și libertăți a stabilit recent, eliberarea tuturor polițiștilor de la Secția 16 anchetați pentru fapte de tortură și lipsire de libertate în mod nelegal, după ce au ridicat cu forța două persoane de pe stradă iar pe una au dus-o pe un câmp unde au maltratat-o minute întregi totul culminând cu umilirea acesteia de către liderul sindical Viorel Șeicaru.

Citește și: BREAKING SURSE Cum a SCĂPAT la MUSTAȚĂ de dosar penal un martor din dosarul Elenei Udrea - După ZECE ani își amintea lucrurile 'mai bine' decât când au avut loc

Anterior acestei decizii de lăsare în libertate, fie cu control judiciar fie în arest la domiciliu, un alt magistrat de la Tribunalul București a stabilit arestare preventivă a trei dintre cei șapte polițiști de la Secția 16, care au participat, s-au implicat și apoi au tăinuit aceste fapte petrecute în 2020.

Protagoniștii - Carențele tineretului polițienesc

Liderul întregii „operațiuni”, așa cum se arată în documentele intrate exclusiv în posesia STIRIPESURSE, este liderul sindical Viorel Șeicaru.

Acesta s-a lăudat în fața instanței cu 20 de ani de carieră „fără pată” și și-a exprimat „regretul” pentru acțiunile suburbane, respectiv acelea de a duce un om pe câmp pentru a-l tortura și urina pe el.

Justificarea unor astfel de gesturi petrecute în timpul exercitării atribuțiilor prevăzute de fișa postului de polițist a fost aceea că ar fi primit injurii personale de la persoana torturată. Cu toate acestea din actele intrate în posesia STIRIPESURSE rezultă că primele injurii și agresiuni verbale ar fi fost proferate chiar de către Șeicaru.

Citește și: 'Fă... ce le zic eu?'/'...mă, jegule nesimţit' -Dialogul CULT dintre iubitul Ioanei Băsescu, devenit INFORMATOR DNA și fiica fostului președinte, reținut de CAB

Lupu Răzvan Viorel, Radu-Mihai Patrik Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta Valentina, Gogoașe Irina, sunt ceilalți șase polițiști luați pe sus de către anchetatorii bucureșteni pentru care s-a cerut arestarea preventivă pentru fapte de lipsire de libertate în mod nelegal.

„...șeful de patrulă (liderul sindical Șeicaru - n.n.) și superiorul acestora a fost cei care au inițiat demersurile concretizare în săvârșirea infracțiunilor ce fac obiectul dosarul penal, însă nu se poate afirma că singurul responsabil din punct de vedere penal.

.... inculpatul Șeicaru Viorel-Constantin a promovat într-o perioadă lungă de timp o cultură de abuz și de violenta excesivă la care ceilalți inculpați, polițiști persoane tinere și educate, au aderat din proprie inițiativă și fără să își pună prea multe întrebări”, se arată în dosarul de la instanță.

Patru dintre cei șase polițiști ce au luat parte la evenimente, implicat sau doar tăinuit existența acestora sunt tineri cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani.

Astfel, se poate observa din documentația de la dosar, polițiști tineri, cu instrucție recent rămasă în minte după finalizarea studiilor și specializarea pentru armă au participat și mai apoi au tăinuit infracțiuni de tortură și de lipsire de libertate comise de către colegii lor.

Citește și: MOTIVARE CAB arată că ESCAPADA Elenei Udrea în Costa Rica și condamnarea din Gala Bute au SPORIT anii ÎNCASAȚI - 'Comportamentul ei a fost unul DILATORIU'

„Cu titlu de exemplu inculpata Gogoașe Irina care aparent ar fi cea mai puțin implicată având în vedere că în sarcina sa este reținută doar infracțiunea de lipsire de libertate, în concret, o persoană născută în 1998 după doar după un an și jumătate în care a activat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, a fost capabilă să ducă pe câmp o persoană ridicată de pe stradă, încătușată și ținută cu fața în jos pe niște anvelope. Consideră inadmisibil ca așa ceva să se poată în anul 2020 într-un stat democratic.”, se arată în documentul citat.

Potrivit actelor de la dosar, toți cei patru tineri au observat și mai ales au cunoscut despre faptele petrecute în august 2020 dar nu niciunul dintre cei vizați nu a formulat sesizări sau plângeri penale față de protagoniștii direcți ai gesturilor de tortură și tratamente degradante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.