Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bucătarul lui Putin' face turul închisorilor: Grupul Wagner recrutează cei mai violenți ruși pentru războiul din Ucraina

prigojin

Evgheni Prigojin, unul dintre cei mai apropiați oligarhi ai lui Putin și conducător al armatei private numită ”Grupul Wagner” încearcă să construiască o nouă ”armă” de temut a Rusiei.

Prigojin a început un tur al închisorilor din Rusia și recrutează soldați care să fie trimiși în Ucraina. Grupul Wagner acționează deja în Ucraina, acești soldați din armata privată a Rusiei fiind trimiși în zonele cele mai periculoase sau în zone unde trebuie lovită o țintă precisă.

Oligarhul rus încearcă să recruteze cei mai violenți deținuți, dar și pe cei care au abilități de luptă pentru a-i trimite în Ucraina, semn că Rusia a pierdut foarte mulți soldați, iar procesul de înrolare voluntară nu merge conform așteptărilor.

Evgheni Prigojin, poreclit și „Bucătarul lui Putin”, este unul dintre oamenii pe care se bazează Putin în tot ceea ce face. Numele lui a apărut recent și într-o investigație CNN care arăta că este omul-cheie într-o schemă prin care Rusia jefuiește aurul Sudanului.

În vârstă de 61 de ani, vizat de sancțiuni internaționale, el controlează o rețea obscură de companii, inclusiv grupul Wagner, organizație paramilitară care acționează și în Ucraina și care a devenit celebră pentru presupuse acte de tortură, omoruri în masă și jafuri în țări devastate de război, informează Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.