Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de tranzacţionare

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de marţi, cu tranzacţii în valoare de 3,390 milioane de lei (685.126 de euro), efectuate după 35 de minute de la debutul operaţiunilor.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 companii, a înregistrat o apreciere de 0,59%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat tot cu 0,59%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, era pe plus cu 0,49%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a câştigat 0,37%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor creştea cu 0,14%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a apreciat cu 0,74%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau BVB (+1,65%), OMV Petrom (+1,32%) şi Aerostar (+1,27%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Transilvania Broker de Asigurare (-1,84%), Antibiotice (-1,48%) şi Patria Bank (-1,42%), informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.