Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene au avut evoluții pozitive luni, încurajate de numărul în scădere al deceselor cauzate de coronavirus

bursa

Bursele europene au avut evoluții pozitive luni, încurajate de numărul în scădere al deceselor cauzate de coronavirus, în timp ce amânarea discuțiilor dintre Arabia Saudită și Rusia pentru reducerea ofertei a trimis din nou prețurile petrolului, anunță MEDIAFAX.

La București bursa a închis în creștere, indicele BET indicînd un salt de 2,4%, la peste 7.700 de puncte. Valoarea tranzacțiilor, de 43 milioane de lei, a fost sub media anului curent.

Numărul decceselor cauzate de virus a încetinit în marile națiuni europene, inclusiv Franța și Italia, precum și în statul New York, unul dintre cele mai afectate din Statele Unite.

Citește și: Klaus Iohannis aduce vești bune: Primim în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forţe de ordine, 8 milioane de măști care vor ajunge la populație

Moralul investitorilor din zona euro a scăzut la un nivel minim în luna aprilie, iar economia blocului este acum într-o recesiune profundă din cauza coronavirusului, a arătat un sondaj Sentix.

„Niciodată, evaluarea situației actuale nu s-a prăbușit atât de brusc în toate regiunile lumii în decurs de o lună”, a declarat directorul general al Sentix, Patrick Hussy.

Indicele Dow Jones a crescut cu 926,54 puncte, sau cu 4,4%, până la 21.979,07, S&P 500 a obținut 107,74 puncte, sau 4,33%, la 2.596,39, iar indicele compozit Nasdaq s-a majorat cu 328,64 puncte, sau 4,46%, la 7,701,72.

Indicele pan-european STOXX 600 a crescut cu 3,52%, iar indiceel global MSCI are un plus de 3,84%.

Petrolul american a scăzut cu 5% după două sesiuni de creșteri cu două cifre, după ce Arabia Saudită și Rusia, care au fost antrenate într-o dispută asupra nivelului producției, au amânat o reuniune a OPEC + joi, în loc de luni.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a mai spus că Moscova este pregătită să se coordoneze cu alte țări exportatoare de petrol pentru a ajuta la stabilizarea pieței și că întâlnirea OPEC + a fost întârziată din motive tehnice.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

Dolarul a câștigat teren față de euro, în timp ce lira sterlină s-a apreciat, după ce a scăzut cu 0,4% după internarea premierului britanic Boris Johnson în spital pentru teste.

În ciuda evoluției burselor, prețul aurului a sărit la maximul a trei săptămâni, cu 1,8% la 1.645,08 dolari uncia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.