Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadourile otrăvite din noul Cod fiscal al lui Victor Ponta

04_Ialomitianu_05_Mediafax

Noul Cod fiscal gândit de Victor Ponta loveşte în IMM-uri şi în persoanele fizice cu venituri mici. Deşi premierul PSD anunţă cu surle şi trâmbiţe mari reduceri de impozite în perioada 2016-2020, el evită să le spună românilor că IMM-urile şi persoanele fizice cu venituri mici vor fi obligate să plătească impozite mai mari. De exemplu, IMM-urile vor plăti pe lângă cota de 3% pe cifra de afaceri şi o sumă fixă de 1.530 lei trimestrial, indiferent dacă obţin sau nu venituri. Această sumă reprezintă un impozit pe pierderi şi va fi plătită din buzunarele persoanelor care au avut curajul să înfiinţeze o întreprindere mică pentru a-şi întreţine familia.

Este clar că această povară fiscală, care nu are nicio legătură cu realităţile economice, va duce la dispariţia a câtorva mii de întreprinderi mici, lăsând multe familii fără o sursă de subzistenţă.

Nici persoanele fizice autorizate şi nici persoanele fizice care obțin venituri din drepturi de autor nu au fost ocolite de supraimpozitarea propusă de Victor Ponta în noul Cod Fiscal. Începând cu 1 ianuarie 2016 aceste persoane vor fi obligate să plătească o contribuție socială de 26,3% din veniturile obținute în loc de 10,5% cât este în prezent.

Noul Cod fiscal al lui Victor Ponta loveşte şi în persoanele fizice care îndrăznesc să aibă în proprietate spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuit. Aceste persoane vor plăti un impozit local de peste 13 ori mai mare faţă impozitul plătit în prezent. Multe întreprinderi mici care închiriază spaţii de la persoanele fizice vor avea de ales fie să mărească preţurile pentru populaţie pentru a recupera această creştere de fiscalitate, fie să abandoneze definitiv activitatea, îngroşând rândul firmelor care intră în insolvenţă sau în faliment.

Nici persoanele fizice care deţin o locuinţă nu vor scăpa de majorările de impozite anunţate de Victor Ponta. Persoanele fizice care deţin în proprietate o garsonieră sau un apartament cu două camere vor plăti un impozit dublu, chiar din anul 2016.

Este clar faptul că Victor Ponta nu a abandonat politica fiscală care se bazează pe cadouri otrăvite oferite populaţiei. Astfel, orice reducere de taxe şi impozite pe care o anunţă șeful PSD ascunde majorări de impozite care atenuează practic toate efectele pozitive pe care ar trebui să le producă o relaxare a fiscalităţii.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.