Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadourile pe care și le fac liderii lumii: Macron se duce la Casa Albă cu o cupă, un disc de vinil, o machetă, un ceas şi un pulover

npr.org
biden-macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care urmează să participe la un dineu de stat, joi, cu omologul său american Joe Biden, la Casa Albă, urmează să-i ofere cadouri omologului său, relatează BFMTV, conform News.ro.

Este vorba despre o cupă de la aurăria de artă de masă Christofle, creată în 2012, un obiect care aduce un omagiu fondatorului acestei întreprinderi, înfiinţată în 1830, Charles Christofle, şi anume traversărilor acestuia ale Atlanticului la bordul Normandie, unul dintre cele mai faimoase pacheboturi franceze. Pachebotul a fost realizat între cele două războaie şi a fost decorat cu colecţii de aurărie ale Casei Christofle.

Cel de-al doilea cadou pentru Biden este un disc de vinil şi un CD cu coloana sonoră a filmului lui Claude Lelouch "Un homme et une femme" (1966), compusă de Francis Lai. Opera, recompensată cu Palme d'or la Cannes, este o trimitere la povestea personală a cuplului Biden, deoarece este vorba despre filmul pe care preşedintele american şi Prima Doamnă l-au văzut la prima lor întâlnire. Claude Lelouch face parte din delegaţia care-l însoţeşte pe Emmanuel Macron în Statele Unite.

Şeful statului francez intenţionează, de asemenea, să-i ofere cadouri vicepreşedintei SUA Kamala Harris. Vicepreşedinta americană urmează să primească o machetă a rachetei Ariane 5, după ce Emmanuel Macron a vizitat împreună cu aceasta, miercuri, sediul NASA. Franţa şi Statele Unite s-au angajat, cu această ocazie să-şi consolideze cooperarea spaială.

Kamala Harris urmează să primească, de asemenea, un ceas LIP Marinier şi un pulover Saint James din partea preşedintelui francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.