Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadrele medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Constanța, testate pentru COVID-19

coronavirus covid-19 covid

O amplă acţiune de testare a celor circa 2.500 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa este în derulare, 99% dintre cei testaţi până în prezent fiind negativi, au informat luni reprezentanţii unităţii medicale, potrivit Agerpres.

"O amplă acţiune de testare a personalului medical şi auxiliar din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Ap. Andrei' Constanţa a fost demarată săptămâna trecută şi este în plină desfăşurare. Până la acest moment au fost testate câteva sute de cadre medicale şi auxiliare. Acolo unde rezultatul testelor rapide nu este concludent sau este pozitiv, pentru mai multă siguranţă, se efectuează şi testul PCR", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de SCJU Constanţa.

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

Conform sursei citate, cele mai multe teste au fost efectuate în Secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă, UPU, Medicală I şi Medicală II, Nefrologie, Cardiologie şi Neurologie. Până în prezent 99% dintre cei testaţi sunt negativi.

Întreaga acţiune este coordonată de către directorul de Îngrijiri al SCJU şi personalul din cadrul Serviciului de Prevenire a Infecţiilor Asociate Activităţii Medicale.

"Activitatea medicală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Ap. Andrei' Constanţa este asigurată de către aproximativ 2.500 de cadre medicale şi auxiliare. Pentru siguranţa pacienţilor, dar şi a angajaţilor, testarea cadrelor medicale va continua zilele următoare", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii spitalului au precizat că 5.000 de teste rapide au fost achiziţionate cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.