DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Camera de Conturi Covasna a imputat Casei Municipale de Cultură din Sfântu Gheorghe peste 150.000 de lei

Curtea de Conturi

Camera de Conturi Covasna a imputat peste 150.000 de lei Casei Municipale de Cultură din Sfântu Gheorghe, aflată în subordinea Primăriei, însă autorităţile locale au contestat prejudiciul şi au apelat la instanţa de judecată pentru soluţionarea litigiului, anunță AGERPRES.

Citește și: Declarația controversată a Vioricăi Dăncilă! Poate cei din Piața Victoriei aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu

Conducerea Casei de Cultură a precizat că auditorii externi ai Camerei de Conturi au efectuat în anul 2015 un audit financiar cu privire la gestionarea fondurilor publice, în urma căruia au întocmit notă de constatare referitoare la un prejudiciu de 150.264 lei.

Contestaţia depusă de conducerea Casei de Cultură a fost respinsă în anul 2016 de către Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul Curţii de Conturi, drept urmare instituţia a intentat proces la Tribunalul Covasna, se arată într-un raport de specialitate prezentat, joi, Consiliului Local Municipal.

Acţiunea a fost respinsă în prima instanţă, iar sentinţa a rămas definitivă prin decizia pronunţată un an mai târziu de către Curtea de Apel Braşov.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

La începutul acestui an, municipiul Sfântu Gheorghe a primit o notificare de la Camera de Conturi Covasna, prin care se solicită aducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse, drept urmare, autorităţile au redeschis procesul.

"Executarea măsurilor dispuse de Curtea de Conturi ar avea consecinţe deosebit de grave în ceea ce priveşte funcţionarea instituţiei de cultură, în contextul în care există documente justificative, precum şi alte dovezi care atestă că obiectul contractelor menţionate de auditorii publici externi s-a realizat. În exercitarea dreptului la apărare, prevăzut de art. 24 Constituţia României şi art. 13 din Codul de procedură civilă, considerăm necesar a se epuiza toate căile de atac împotriva actelor administrative emise de Curtea de Conturi. Pentru a putea dovedi nelegalitatea şi netemeinicia măsurilor dispuse de Curtea de Conturi - Camera de Conturi a Judeţului Covasna în litigiul de contencios administrativ de complexitate sporită şi pentru faptul că consilierul juridic al instituţiei de cultură nu are experienţă în materia contenciosului administrativ, se impune angajarea unui avocat cu experienţă în materie, pentru a formula apărările necesare şi reprezentarea Casei de Cultură în instanţă", se mai arată în raportul menţionat.

Citește și: Cutremur! Soțul blondei care vrea să-i fure fotoliul lui Klaus Iohannis părăsește o importantă funcție

Drept urmare, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat încheierea unui contract cu un birou de avocatură din Braşov, care a solicitat 8.000 de lei pentru a reprezenta interesele instituţiei în procesul aflat pe rol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.