Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania de prevenire în scopul exploatării sexuale „Distruge Zidul Indiferenței!”

content-image

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost prezent, astăzi, 26 februarie, în calitate de partener, la lansarea campaniei de prevenire în scopul exploatării sexuale „Distruge Zidul Indiferenței !”, derulată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, prin participarea subsecretarului de stat Victor Ionescu.

Activitatea este organizată în cadrul proiectului ”Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor” în scopul reducerii fenomenului de exploatare sexuală și combaterea stereotipurilor privind victimele traficului de persoane.

Alături de subsecretarul de stat Victor Ionescu, la conferință au luat parte directorul ANITP, Maximilian-Axel Nicolae, șef serviciu Cooperare Interinstituţională şi Proiecte Naţionale de Prevenire ANITP, Marius Burcea, coordonatorul din cadrul Camerei Deputaților al Grupului pentru combaterea traficului de persoane, deputatul Angel Tîlvăr, precum și reprezentanți ai organizațiilor ce activează în domeniul anti-trafic. Printre instituțiile partenere, alături de MRP, au fost prezenți și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației Naționale, Asociației Ecumenice a Bisericilor din România (AIDRom), Asociației eLiberare și Fundației World Vision.

În cadrul evenimentului, a fost reiterată necesitatea organizării acestor campanii de prevenire a traficului de persoane și a exploatării prin muncă. Un astfel de exemplu îl reprezintă și Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” derulată de MRP în 2018 în toate județele țării și în municipiul București, în parteneriat cu ANITP, continuându-se astfel eforturile de prevenire a românilor care devin victime ale traficului de persoane și sclaviei moderne în țară și dincolo de hotare.

www.mprp.gov.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.