Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campioană olimpică bate obrazul Statelor Unite: 'Jocurile sunt scenă pentru sportivi, nu pistă pentru politicieni'

rador.ro
jocurile olimpice de iarna beijing

Prima medaliată cu aur a Chinei la olimpiada de iarnă, Yang Yang, preşedintă a comisiei sportivilor de la Beijing 2022, a opinat că Jocurile Olimpice sunt o scenă pentru sportivi şi nu o pistă pentru politică, transmite agenţia Xinhua.

Statele Unite au anunţat recent că vor impune un boicot diplomatic şi nu vor trimite reprezentanţi oficiali la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, invocând încălcarea drepturilor omului în regiunea Xinjiang din China. Iniţiativa a fost urmată apoi de Australia.

''Este trist ce se întâmplă. Jocurile Olimpice sunt utilizate ca un fel de instrument pentru scopuri politice. Politizarea sportului şi utilizarea Jocurilor Olimpice ca un vehicul pentru scopuri politice de politicieni individuali încalcă fără îndoială Carta Olimpică. Jocurile Olimpice nu sunt un spectacol politic, deoarece ar contraveni spiritului olimpic. Jocurile Olimpice sunt o scenă pentru sportivi, deoarece spiritul lor de luptă va inspira mai multă lume să facă faţă pozitiv provocărilor şi să lucreze mai mult pentru a depăşi dificultăţile, în special pentru copiii care consideră sportivii ca modele'', a declarat Yang Yang, dublă campioană olimpică la patinaj viteză short track în 2002 şi multiplă campioană mondială.

Yang a reamintit că în baza regulamentelor CIO şi a practicii olimpice, şefii de stat şi de guvern sunt de obicei invitaţi şi înregistraţi de Comitetul Naţional Olimpic (NOC) pentru a participa la Jocurile Olimpice şi la activităţile relevante ca invitaţi înregistraţi.

''Am observat că preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, a spus că a nu trimite reprezentanţi diplomatici sau oficiali pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing ar servi doar ca un gest fără sens şi ar fi foarte dăunător. Preşedintele Comitetului olimpic australian şi vicepreşedinte al CIO, John Coates, a spus la rândul lui recent că Jocurile Olimpice sunt singurul eveniment care adună întreaga lume într-o competiţie paşnică'', a spus Yang Yang.

Dubla campioană olimpică a adăugat că în contextul pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice pot furniza motivaţia spirituală pentru întreaga omenire de a lupta împreună contra epidemiei şi de a utiliza motto-ul olimpic ''Împreună''.

''Jocurile Olimpice sunt lumina de la capătul tunelului. Ca sportivă olimpică şi preşedinte al Comitetului sportivilor de la Beijing 2022, vreau să le spun cu sinceritate sportivilor olimpici că suntem pregătiţi să-i primim pe cei mai buni sportivi din lume din toate ţările la Beijing şi să aprindem încă o dată pasiunea olimpică'', a concluzionat Yang Yang.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.