Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada a fost lovită de cel puțin șase tornade, dintre care una însoţită de vânturi de 250 km/h care a provocat pagube materiale însemnate

www.kinooze.com
tornadă

Regiunea Ottawa şi mai multe comune din Quebec au fost lovite vineri de cel puţin şase tornade în decursul a câteva ore, dintre care una însoţită de vânturi de 250 km/h care a provocat pagube materiale însemnate, potrivit serviciilor meteo canadiene, citate miercuri de AFP, potrivit Agerpres.

Vineri după amiază, trei tornade au afectat vestul capitalei, Ottawa, apoi nordul oraşului Gâtineau, din provincia vecină Quebec, potrivit agenţiei guvernamentale a mediului din Canada. Alte trei tornade, de mai mică intensitate, au lovit la o distanţă de 100 km nord de capitală. 

Vineri seară, autorităţile vorbeau iniţial despre o singură tornadă. 

Cea mai devastatoare, clasată de categoria 3 pe scara Fujita ameliorată (EF) dintr-un total de 5, a lovit la vest de Ottawa, cu vânturi de aproape 265 km/h provocând panică printre locuitori. Tornada a cruţat centrul capitalei federale dar a distrus zeci de locuinţe la câţiva kilometri distanţă, în comuna Gâtineau (Québec). 

"Am ajuns în prezent la 6 (tornade), dar vom continua investigaţiile şi numărul lor ar putea creşte la 7", a declarat AFP, meteorologul March Schuster.

Citește și: Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, este dispus să se întâlnească cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un

Potrivit autorităţilor din Ottawa, peste 300 de case sau clădiri au fost "distruse sau grav avariate" de furtună, una dintre cele mai devastatoare din ultimele decenii, potrivit primarului capitalei, Jim Watson. Aproximativ 600 de persoane au fost relocate în adăposturi temporare sau în hoteluri. 

Zeci de autoturisme au fost răsturnate, copaci şi stâlpi de electricitate doborâţi sau smulşi, însă din fericire tornada nu a făcut nicio victimă: 30 de persoane au fost internate vineri la spital, dintre care patru sunt în stare gravă. 

Vineri seară, o furtună de mai mică intensitate, rezultată din acelaşi fenomen meteorologic, a provocat moartea unui bărbat, ucis de prăbuşirea unui copac în Kingston (Ontario), la aproximativ 200 km sud de Ottawa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.