Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când niște căcănari reprezintă România...

căcănar, -ă, căcănari, -e, s. m., s. f., adj. (vulg.) 1. (om) răuvoitor. 2. (om) antipatic. 3. (om) zgârcit.

Că alte popoare încearcă să ne încalece și să ne șmecherească e ceva normal. Până la urmă, fiecare om și fiecare nație are doza proprie de egoism și hapsâneală. Așa funcționează lumea și orice conducător al unei țări trebuie să fie conștient de asta și să își protejeze ”casa”.

Dar ce faci când români își bat joc de români? Ce faci când cei pe care românii îi plătesc să îi reprezinte și să îi ajute ”pe afară”, îi tratează ca pe niște insecte ce le deranjează tihna prin locuri exotice? Nu-i apuci de urechi și îi trimiți la mama lor, în fundul satului, din care au uitat că au plecat?

Poftim un mic exemplu, așa, de enervare:

content-image

”Eh, vor spune vizionarii din Ministerul de Externe, niște turiști pierduți... Mare scofală!” Așa-i, măi ”excelențelor”?!... Atunci, citiți și discuția mea, pe Facebook, cu o româncă ce locuiește în India. Ca să vedeți că li se întâmplă și românilor...

25.06.2015 - 15:11

Sanda Doina Toma

Domnule Bodea… pentru ca v-am votat, pentru ca ma reprezentati in Parlamentul Romaniei, doresc sa va aduc la cunostinta povestea mea. Pe scurt, ca stiu ca timpul e limitat.

Locuiesc in India de 10 luni.

Pentru ca pasaportul meu urmeaza sa expire in.luna August m-am adresat Ambasadei Romaniei in New Delhi.

Dupa 2 saptamani de la depunerea actelor pentru obtinerea unui pasaport electronic am fost anuntata de catre d-nul consul Mihai Secere ca poza facuta de dumnealui "nu a iesit bine" si ca va trebui sa ma intorc la Ambasada sa mai incercam o data, poate de data asta o fi acceptata de sistemul de pasapoarte romanesc. Ca la momentul respectiv (luna mai) eram insarcinata in 6 luni conteaza? Sau ca locuiesc (din prea mare vina mea) la 3000 km distanta de New Delhi?

Nu doresc sa comentez atitudinea acestui diplomat platit din banii publici, pentru ca nu am cuvinte suficiente. Dar va pot spune ca umilinta pe care am simtit-o eu, cetatean roman, in incinta Ambasadei tarii mele a fost...dureroasa

Puterea mediului online este mare. Dupa ce un jurnalist a publicat povestea mea, in mai putin de 24 de ore d-nul consul m-a sunat si pe un ton absolut schimbat m-a asigurat ca s-a rezolvat totul... Asta dupa ce cu o zi inainte cu o nonsalanta si (ma scuzati) nesimtire crasa ma sfatuia sa aprind niste lumanari si sa fac o rugaciune

Oamenii ca d-nul Mihai Secere reprezinta Romania la nivel international. E nevoie de o astfel de pata ( inca una) pe obrazul tarii?

Povestea mea e rezolvata..cel putin imi astept pasaportul fara sa fiu nevoita sa fi facut un al doilea drum in Delhi, pe banii mei si pe sanatatea mea si a copilului meu. Dar va intreb de ce lucrurile trebuiesc sa se faca asa? De ce doar dupa interventii si mediatizare se poate folosi un ton civilizat?

Daca noi romanii suntem tratati asa de personalul Ambasadei, va imaginati cum sunt tratati indienii?

Va asigur ca povestea mea nu este unica. Sunt multi alti romani care locuiesc in India si care au experiente asemanatoase. Ce putem face? Carui for sa ne adresam pentru a opri aceasta bataie de joc?

Va multumesc pentru atentie

Numai bine

Cristian Bodea

Multumesc pentru incredere!

Se intampla asta pentru ca ambasadorii sunt numiti pe simpatii politice, ca premiu.

Asa ca pt ei conteaza sa linguseasca seful de la Bucuresti, nu cetateanul.

Sanda Doina Toma

Acest stimabil consul este nou numit...dupa castigarea alegerilor de catre d-nul Iohannis

Oricum...asta conteaza mai putin. Ce se poate face sa nu mai fim tratati asa?

Cum sa nu mai fie si altii carora sa li se spuna sa aprinda lumanari si sa faca rugaciuni?

Cristian Bodea

Solutia e schimbarea mentalitatilor. Ori asta merge numai cu frica.

Eu pot sa strig aici, dar daca cetatenii nu i-au atitudine publica nu se sperie.

Ceea ce ati facut dvs acolo e foarte bine.

Politicienii cu șmecherii în cap se sperie doar de scandal.

Sanda Doina Toma

Sunt pe telefon si nu pot pune link cu postarea unei prietene legata de o alta experienta la aceeasi ambasada. Am sa va dau tag intr-un comentariu sa va minunati

Cristian Bodea

Tacerea omului batjocorit ii incurajeaza.

Sanda Doina Toma

Cred ca ascunderea sub pres a astfel de povesti ne face si mai mici si neinsemnati

Cristian Bodea

Am sa scriu un articol pe tema asta. Imi permiteti sa fac publica si in tara povestea dvs?

Sanda Doina Toma

Chiar va rog...sa faceti ceva. Sa facem ceva. Or fi indienii lumea a treia...dar nimeni nu merita sa fie tratat asa.

Ca eu la momentul respectiv eram insarcinata si veneam de la 3000 de km e doar un amanunt. Oamenii acolo sunt tratati ca animalele

In scrisoare prietenei mele la care mi-am permis ( iertare ) sa va dau tag veti gasi alte amanunte halucinante.

Urmeaza sa nasc in India...si ma.incapatanez sa aleg cetatenia romana penrru copilul meu. Oare ce alte umilinte ma asteapta de la acesti oameni? Mi-e frica, va rog sa ma credeti.

Nu va mai retin. Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Nu va cer o solutie...ca stiu ca sunteti poate la fel de mic ca noi. Dar poate mai multi reusim sa facem ceva

Sa venim cu o idee sau cu ceva concret

Cristian Bodea

Incerc sa vad ce pot face. Poate presa românească va aprecia subiectul si il aducem pe om acasa... (emoticon wink)

Sanda Doina Toma

Pe mine personal nu m-ar incalzi sa stiu ca omul si-a pierdut locul cald de munca, pentru ca poate vine altul si mai...neexperimentat (am fost eleganta) . Am vazut ca mititelul poate sa si vorbeasca frumos si sa si rezolve probleme. Dar de ce doar dupa ce se fac valuri? De ce nu constientizeaza si singur ca trebuie sa isi faca jobul conform demnitatii?

Cristian Bodea

Pentru ca nu le pasa!

Pentru ca li se urca functia si puterea la cap!

Sanda Doina Toma

O dupa-amiaza placuta va doresc. Va stau la dispozitie cu orice ne-ar putea ajuta pe noi, astia amarati care am ales sa traim in India.

Cristian Bodea

De aceea, numai cu biciul fricii ii educi. Ca-s nesimtiti si imuni la durerile altora.

Sanda Doina Toma

Ce este si mai trist este ca nu doar in India personalul Ambasadelor Romaniei se poarta asa...

In fine..va repet rugamintea. Ajutati-ne sa facem valuri. Sa scoatem mizeria de sub pres.

Numai bine. (emoticon smile)

Succes in toate

Cristian Bodea

Multumesc! Succes si dvs! Si nastere usoara!

Sanda Doina Toma

Multumesc. (emoticon smile)

Azi, înainte să mă apuc de acest articol, i-am cerut încă o dată voie doamnei să postez toată conversația. I-am spus că mă tem să nu aibă probleme pe viitor, când va mai avea nevoie de acte de la ”excelența sa”, leneșul consul al României. Răspunsul ei m-a făcut să simt că mai există români care știu sp lupte, nu doar să plângă si să înjure de pe canapeaua confortabil așezată în fața televizorului:

Cristian Bodea

Dar daca astia nu il schimba pe smecherasul ala, sunteti la mana lui

Sanda Doina Toma

Sincer..nu cred. Ca asa gravida cum sunt sunt in stare sa lupt si cu el si cu sistemul. :))

Nu accept sa fiu la mana lui. Nu am acceptat si in mai putin de 24 de ore mi s-a spus ca voi avea pasaport.

Pe mine nu ma incalzeste daca dumnealui isi pierde locul de munca. Cu absolut nimic nu ma ajuta daca ar fi inlocuit de altul si mai putin capabil...

As vrea din suflet sa inteleaga ca este platit sa presteze o munca...la fel ca orice alt om. Nu este platit sa umileasca sau sa faca misto.

Indienii vin si stau la coada la usa Ambasadei zile la rand de dimineata de la 6...pentru cele 2 ore de program ale domniei sale

Stiti ce temperaturi sunt in Delhi? In jur de 40...si stau si asteapta...ca poate unii vor sa studieze in Romania..sa aduca bani...

Și ”mititelul” e mic copil, cel de dinaintea lui fusese și mai rău, zice doamna... Credeți că avem un caz izolat de indolență? Că o fi clima Indiei de vină pentru inflamarea creierelor acestor ”excelențele” ale corpului diplomatic românesc?... Nici vorbă!

Săptămâna trecută, cu totul întâmplător, am ascultat povestea unei românce căsătorite în Dubai. Plecase acolo să muncească și a ajuns să își facă o familie și doi copii. Când a vrut să vină cu soțul și primul copil în România, cei de la consulat s-au apucat să îi spună arabului că ar fi bine să se asigure că nevastă-sa nu o fi având pe cineva și în România, că poate o fi ”pe interes”, că așa sunt româncele. ”Curve” cum ar veni... Omul s-a revoltat și i-a spus dobitocului trimis acolo de Ministerul de Externe că nu îi permite să vorbească așa de soția lui. Ce credeți că i-a răspuns vita noastră de România? Că să își vadă lungul nasului, că el vorbește cum vrea, că în vila aia luxoasă e teritoriu românesc.

Ca să vezi, cine se trezi mare șeic în țara șeicilor... Unul de fusese pus acolo împreună cu nevastă-sa, ca să aibă vacanță perpetuă. Că erau prieteni de familie cu Ponta, mai surprinde? Sau că, la reclamațiile celor din Dubai, a fost mutat în Kuweit (ca să îi calce în picioare și pe românii de acolo), mai e de mirare?

Asta e România pitorească! La câte cururi or fi lins ”excelențele lor” sau la câte șpăgi or fi dat, musai e să li se asigure vile luxoase în locuri călduțe. Că doar de aia avem ambasadori și consuli, să își bată joc de noi... pe banii noștri...

Sanda Doina Toma

Mda...pt oameni de genul acesta romanii platesc impozite...

content-image

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.