Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan cere demiterea șefului Poliției Române: atacuri ÎN RAFALĂ la adresa polițiștilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Carmen Daniela Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de demitere a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu.

”Am cerut câteva clarificări de la conducerea Poliției Române. Am constatat că Poliția Română a făcut o informare foarte rapidă rin cadrul IGPR.

Niciun polițist nu și-a asumat responsdabilitatea pentru faptul că din 2009 și până astăzi nu s-a lucrat în primul dosar în care polițistul era acuzat.

Am aflat că testele sunt irelevante și aflăm că trebuie să schimbăm bateriile de teste. S-a mers mult prea mult pe ideea că merge și așa.

Eu mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit și am senzația că ne confruntăm cu aceeași superficialitate din partea șefilor Poliției Române. Din păcate, această atitudine este o constantă și îmi pare rău că nu am putut să schimb

Am văzut că singura măsură care s-a luat, cu greu, a fost destituirea domnului Vornicu, șeful direct al polițistului. Dar ce s-a întâmplat cu dosarul din 2016?

Din explicațiile de aseară a lipsit o explicație esențială și această întrebare cum de nimeni care avea atribuții de cunoaștere a personalului nu s-a sesizat în urma fotografiilor făcute publice. Din explicațiile primite am înțeles că este un caz izolat. Probabil este un caz izolat, dar este un caz cu repetiție.

Explicațiile de aseară le apreciez lacunare și această situație îmi dă convigerea că nu se vor putea realiza schimbări în sistem, cel puțin nu în actuala formulă.

Am trimis puțin mai devreme premierului propunerea de destituire din funcție a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. De asemenea, am propus ca domnul Cătălin Ioniță să preia interimatul pe o perioadă de șase luni”, a declarat Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.