Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cauţiune URIAŞĂ stabilită de FBI pentru unchiul unui deputat PSD

Românul reţinut de FBI ar putea fi liber. Curtea de apel federală din Sacramento a decis că Dumitru Martin, unchiul deputat PSD Eduard Martin, va putea fi eliberat in schimbul unei cautiuni de $750,000.

Arestat pe data de 1 decembrie de FBI pentru dare de mita unui ofiter al armatei americane stationat la baza de la Kogalniceanu, va putea fi lasat liber in schimbul unei cautiuni de $750,000, a hotarat un judecator federal din Sacramento, California, pe data de 14 decembrie. Informatia a fost confirmata de catre avocatul John Balazs, aparatorul ales de Dumitru Martin.

Citeşte şi: Alertă cu BOMBĂ: Un avion a fost întors din drum

"Speram sa platim cautiunea saptamana aceasta sau urmatoarea", a declarat avocatul Balazs. Decizia de eliberare pe cautiune a lui Dumitru Martin a fost luata de judecatorul Allison Claire, membra a Curtii de Apel din Sacramento, in cadrul sedintei din data de 14 decembrie 2015.

Dupa ce Dumitru Martin a fost arestat de FBI pe data de 1 decembrie in incinta aeroportului din San Francisco sub acuzatia de dare de mita, acesta a fost prezentat pentru prima data in fata unui judecator federal la San Francisco, in 2 decembrie, dupa care a fost adus in custodie la Sacramento, unde a aparut pe data de 8 decembrie in fata judecatoarei federale Carolyn K. Delaney.

Citeşte şi: Colonel de la Secretariatul General al Guvernului, reţinut de DNA

Pe data de 9 decembrie, Dumitru Martin a comparut din nou in fata judecatoarei Delaney la o audiere unde a pledat pentru eliberarea sa pe cautiune. In cadrul acestei audieri procurorul adjunct federal Todd Pickles a cerut ca Dumitru Marin sa fie mentinut in arest preventiv fara posibilitatea eliberarii pe cautiune, in timp ce avocatul apararii, John Balazs, a cerut eliberarea pe cautiune in conditii stricte.

Alte detalii aici: Unchiul unui deputat PSD, arestat de FBI: Acuzat de o mită fabuloasă

Dumitru Martin, actionar al firmei Polaris Constanta, unchi al deputatului PSD Eduard Martin, a fost arestat de FBI si acuzat de mituirea unui ofiter din cadrul Fortelor Aeriene (US Air Force) pentru obtinerea unui contract in valoare de 10,35 milioane dolari la baza Kogalniceanu, a scris pe 9 decembrie Sacramento Bee. Desi Dumitru Martin a fost arestat pe data de 1 decembrie, presa americana nu a relatat cazul decat pe data de 9 decembrie, cand documentele legate de caz au fost facute publice iar cel acuzat a avut timp sa-si construiasca apararea, spun cei de la coalitiaromanilor.

Citeşte şi: Protest in fata Parlamentului

Potrivit publicatiei americane, Dumitru Martin a fost arestat de FBI pe Aeroportul International din San Francisco, unde ajunsese de la New York. El fusese invitat la o intalnire la San Francisco de catre agenti sub acoperire, care s-au prezentat drept mijlocitori in acest aranjament in vederea darii/luarii de mita.

Potrivit bilanturilor fiscale depuse la Ministerul Finantelor, firma Polaris a inregistrat castiguri uriase in ultimii ani. "In 2013, Polaris M Holding a avut un profit de aproximativ 17,4 milioane de euro, iar in 2012 – de 11,8 milioane de lei. De asemenea, SRL-ul a inregistrat, in 2010 si 2011, profituri de aproximativ 25,1 milioane de lei"

Tot pe data de 9 decembrie 2015, cand in Sacramento se discuta eliberarea pe cautiune a lui Dumitru Martin, la Bucuresti DNA a trimis in judecata dosarul care-l avea ca inculpat pe Mazare si firma Polaris. Desi prejudiciul este imens, toti inculpatii din acest dosar au fost trimisi in judecata "sub control judiciar".

Citeşte şi: Parlamentarii si-au dat pensii speciale. / UPDATE

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.