Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz interesant în Texas: cazurile de COVID au scăzut după ce statul american a renunțat la mască și a redeschis complet afacerile

Aleph News
oameni strada masca bucuresti

Numărul cazurilor de COVID din Texas scade pentru a 17-a zi consecutivă după redeschiderea 100% a statului de către guvernatorul Abbott și ridicarea obligativităţii măştii – o mișcare pe care Biden a denumit-o în mod infamat „gândirea neanderthală”, informează Blacknews.ro care citează Dailymail.co.uk.

Cazurile de COVID-19 din Texas și spitalizările continuă să scadă, la 17 zile după ce s-a anunţat că masca NU mai este obligatorie și a permis afacerilor să se redeschidă la capacitate maximă.

Sâmbătă, rata săptămânală de pozitivitate a atins un minim istoric de 5,27 la sută.

Statul a raportat 2.292 de cazuri noi, cu aproximativ 500 mai puține în medie față de săptămâna trecută.

Între timp, spitalizările au scăzut la 3.308, cel mai scăzut nivel din octombrie.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Totul survine după, începutul acestei luni, ce guvernatorul republican Greg Abbott, a fost criticat dur pentru eliminarea avertismentelor de a nu relaxa restricțiile anti-COVID.

La acea vreme, președintele Joe Biden a criticat această mișcare ca pe o „gândire neanderthaliană” și a avertizat că va fi o „mare greșeală”.

Sâmbătă, rata de pozitivitate pe șapte zile din Texas a atins un minim istoric de 5,27 la sută, în timp ce spitalizările au scăzut şi ele la cel mai scăzut nivel din octombrie, potrivit celor mai recente date oficiale.

Între timp, numărul persoanelor spitalizate cu coronavirus a scăzut la 3.308.

Cea mai recentă cifră marchează o scădere semnificativă a spitalizărilor în statul care s-a confruntat cu niveluri care au depăşit 14.000 cazuri pentru câteva zile în ianuarie.

Abbott a sărbătorit pe Twitter momentul: ‘Astăzi Texas a atins un nivel minim înregistrat pentru rata de pozitivitate Covid de 7 zile: 5,27%. A fost sub 6% timp de 5 zile și sub 10% pentru o lună întreagă. Spitalizările Covid au scăzut din nou – acum sunt la cel mai scăzut nivel din 3 octombrie. Vaccinările continuă să crească rapid. Vine la o zi după ce Texasul a întregistrat cel mai mare număr zilnic de vaccinuri administrate texanilor, 342.849 de persoane fiind inoculate vineri’, a spus Abbott.

De asemenea, statul a anunțat că va începe luni vaccinarea tuturor adulţilor eligibili.

La un an de criză, politicienii și americanii obișnuiți s-au săturat de reguli menite să stopeze răspândirea COVID care le-a afectat stilul de viaţă.

Abbott a fost criticat dur de democrați la începutul acestei luni, după ce a ignorat avertismentele acestora pentru a nu relaxa restricțiile anti-COVID-19 și a permis afacerilor să funcționeze normal.

Printre cei mai mari critici ai săi s-a numărat chiar președintele Joe Biden, care a catalogat această mișcare ca fiind o „gândire neanderthaliană” și a avertizat că va fi o „mare greșeală”.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Statul a raportat 2.292 de cazuri noi, cu aproximativ 500 mai puține în medie față de săptămâna trecută.

Între timp, spitalizările au scăzut la 3.308, cel mai scăzut nivel din octombrie.

Deși majoritatea texanilor au îmbrățișat decizia guvernatorului, unii lideri locali spun că ei intenționează să mențină obligativitatea măştii.

Autorităţile din Austin au transmis că vor continua să își mențină regulile pentru obligativitatea de purtare a măştii, în ciuda ordinului executiv semnat de Abbott.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Un judecător din Texas a declarat că va susţine obligativitatea măştii în spaţiile închise, acolo unde sunt desfăşurate diverse activităţi economice. Hotărârea judecătorului de district, Lora Livingston, este cel puțin o victorie temporară pentru liderii locali din capitala liberală a statului, care s-au ciocnit în mod repetat cu Abbott în legătură cu tratarea pandemiei.

Acoperirea feţei a fost aplicată doar în mod vag în Texas, care la începutul acestei luni a devenit cel mai mare stat care a renunțat la restricțiile COVID-19.

Oricum, este de aşteptat ca Procurorul general din Texas, Ken Paxton, să facă apel la această hotărâre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.