Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE a clasat o procedură de infringement impusă României

comisia europeana

Comisia Europeana a decis clasarea procedurii de infringement impusa României din cauza proiectului de amenajare a plajei de la Marea Neagra din orasul Sulina, potrivit unui comunicat remis marti AGERPRES de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Decizia a fost luata dupa ce România a transmis CE studiile si rapoartele prin care s-au detaliat masurile care au fost luate la plaja Sulina în vederea protejarii habitatelor strict protejate, precum si studiul de evaluare adecvata comandat de Consiliul Judetean care a cuprins analizarea ponderii habitatelor pe o suprafata mult extinsa fata de cea alocata proiectului.

'Studiul a fost realizat de Institutul National de Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii si a fost discutat si aprobat de o Comisie special constituita din specialisti în domeniu. În urma analizarii acestor studii si rapoarte, Comisia Europeana a decis clasarea actiunii de infringement', se arata în comunicatul de presa al ARBDD.

Decizia privind clasarea actiunii de infringement impusa României din cauza proiectului de amenajare a plajei din Sulina a fost luata pe data de 24 septembrie.

În urma cu aproape cinci ani, CE a declansat procedura împotriva României pentru aplicarea incorecta a directivei europene privind conservarea habitatelor naturale, a speciilor de flora si de fauna, ca urmare a proiectului de amenajare a plajei Sulina realizat de Ministerul Turismului din acea vreme. CE a solicitat României sa clarifice problema proiectului de amenajare a plajei Sulina, proiect contestat de organizatiile nonguvernamentale de mediu, prin care în aceasta zona erau construite mai multe cladiri usoare din lemn.

Comisia a considerat, la acea vreme, ca existau deficiente în privinta studiului de impact asupra mediului. Din aceasta cauza a solicitat României refacerea acestui studiu si stabilirea exacta a problemelor generate de proiect.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.