Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce l-a adus pe Evgheni Prigojin înapoi în Rusia - Panica și impulsivitatea i-ar fi adus sfârșitul

Foto antena3.ro
prigojin avion accident

Comandantul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, probabil a fugit în și dinspre Africa din cauza încercărilor armatei ruse de a submina activitățile lui Wagner în regiune, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul lor din 23 august.

Surse din interior care cunosc serviciile de securitate ruse au susținut că a existat un „efort de a bloca complet Wagner să opereze în Africa”, a spus ISW.

După scurta insurecție a lui Prigojin împotriva guvernului rus în iunie, Grupul Wagner și-a mutat atenția de la Ucraina către operațiunile sale în națiunile africane. Compania de mercenari a fost legată de crime de război din Republica Centrafricană și Mali.

Pe 21 august, Prigojin a publicat o postare video rară din ceea ce pretindea că este o țară africană.

„Este posibil ca Prigojin să fi călătorit în Africa în speranța de a asigura noi misiuni pentru personalul Wagner independent de Ministerul rus al Apărării și de Kremlin”, a spus ISW.

Potrivit surselor ISW, armata rusă avea în mișcare un plan de înlocuire a mercenarilor Wagner cu un corp de 20.000 de soldați.

„Sursa a adăugat că Prigojin s-a opus profund acestor eforturi și „a făcut toate eforturile pentru a le preveni””, a spus ISW.

Presupusul șef al acestor operațiuni a fost generalul colonel Andrei Averianov, un lider rus al serviciilor speciale. ISW a spus că Averianov a fost legat de tentative de asasinat, inclusiv otrăvirea agentului de informații britanic Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia.

Pe 23 august, un avion care îl transporta pe Prigojin s-a prăbușit în regiunea Tsver din Rusia, ucigând pe toți cei aflați la bord.

ISW a spus că „panica și impulsivitatea” manifestate de Prigozhin în  Africa l-ar fi lăsat vulnerabil în fața oponenților politici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.