Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce le-a spus fosta soție a lui Tăriceanu procurorilor DNA (surse)

tariceanu constantin alde

Fosta soție a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a fost audiată de DNA în dosarul lui Remus Truică. Ioana Valmar a dat cu subsemnatul în fața oamenilor legii din Braşov, în calitate de martor, în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri, în care sunt cercetaţi "prinţul" Paul, Remus Truică, Dan Andronic, Lucian Mateescu şi Marius Marcovici.

Citește și: Elena Udrea recunoaște dezvăluirile făcute de Ion Cristoiu: 'A fost scandal'

Surse din DNA spun că Ioana Valmar a fost citată să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Braşov pentru a da o declaraţie de martor în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din judeţul Ilfov, în care prejudiciul a fost estimat la peste 135 de milioane de euro.

Potrivit surselor citate, Ioana Valmar ar fi dat o declaraţie referitoare la faptul că, la cabinetul său notarial, ar fi fost încheiate unele acte şi acorduri imobiliare legate de terenurile investigate în dosar. Sursele citate au precizat că persoane care se ocupau de aceste retrocedări de terenuri i-ar fi solicitat să încheie acte cu alte sume decât cele stabilite în normele privind tarifele de onorarii, cererile fiind respinse de Ioana Valmar.

Citește și: Alarmă teroristă în Paris: Statul Islamic a 'lovit' din nou

În dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri în Ilfov sunt cercetaţi prinţul Paul, Remus Truică şi avocatul Robert Roşu, toţi în arest la domiciliu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, şi Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, în cazul acestora fiind luată măsura controlului judiciar.

Citește și: Povestea surpărilor din zona Eroilor: De ce se prăbuşeşte pământul / FOTO

Potrivit procurorilor DNA, începând din anul 2006, prinţul Paul i-a promis lui Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional, între care Robert Roşu, Marius Marcovici, Lucian Mateescu şi Dan Andronic, o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea sau retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe sau pe lângă judecători.

Citește și: ÎNFIORĂTOR: Statul Islamic a executat 38 de copii cu sindromul Down (presă)

Prinţul Paul, Remus Truică şi ceilalţi membri ai grupului "au ascuns natura ilicită a înţelegerii, prin încheierea în 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii, între prinţul Paul şi SC Reciplia SRL, reprezentată de Remus Truică", conform DNA.

"În concret, acest contract redactat de Robert Roşu prevede că Paul Philipe al României, în calitate de cedent, transmite/cesionează fără nicio rezervă, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente şi viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate şi identificate în contract (între care şi Ferma Băneasa cu un teren în suprafaţă de 28,63 hectare). Reciplia SRL se obligă să plătească în anumite condiţii o sumă de bani şi să asigure sprijin şi asistenţă în legătură cu bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, Paul Philipe al României a semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei ilicite a bunurilor retrocedate, antecontracte de vânzare - cumpărare, înţelegeri («înţelegerea» din 13 aprilie 2011 şi actul adiţional la aceasta)", a precizat DNA, conform celor de la gândul.

Citeşte şi: Regele Mihai are şi el probleme cu retrocedările: Pentru ce se judecă fostul suveran / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.