Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce trebuie să știi despre tromboza venoasă profundă

Radu Pop

Tromboza venoasă profundă apare prin formarea unui cheag la nivelul circulației venoase profunde. Când acesta migrează dintr-un membru în circulația pulmonară, apare cea mai temută complicație: embolia pulmonară. Tromboembolia pulmonară și tromboza venoasă sunt două tipuri de tromboembolism venos, care este al treilea cel mai frecvent tip de patologie cardiovasculară, după sindroamele coronariene acute și accidentele vasculare cerebrale. Sedentarismul și obezitatea sunt principalii factori de risc în apariția trombilor la nivel venos profund. De asemenea, pacienții care suferă de cancer, de boli de sânge precum trombofilia sau cei care au trecut recent printr-o operație pe abdomen sau una ortopedică au o predispoziție pentru apariția trombembolismului venos.

Tratamentul trombozei venoase profunde trebuie să înceapă imediat și se face modern în echipă multidisciplinară, deoarece implică terapia medicamentoasă, chirurgia vasculară și cardiologia intervențională.

La Spitalul Clinic SANADOR, oferim pacienților acces la tehnologii avansate pentru diagnosticul factorilor de risc și pentru administrarea timpurie a tratamentelor de prevenție a apariției trombozei. Echipa vasculară de la SANADOR, compusă din medicii Departamentului de Cardiologie Intervențională și cei ai Departamentului de Chirurgie Vasculară, asigură pacienților cele mai moderne tratamente vasculare – embolectomii, endarterectomii, proceduri de revascularizare, distrugerea endovasculară și aspirarea trombilor.

Departamentul de Cardiologie Intervențională din Spitalul Clinic SANADOR realizează proceduri endovasculare moderne pentru distrugerea trombilor venoși: AngioJet și Jetstream.

Sistemul pentru trombectomie AngioJet este un dispozitiv pentru distrugerea farmaco-mecanică a trombilor periferici prin aspirație activă, cu posibilitatea de a administra intratromb fluide sau trombolitice. Principala indicație a utilizării sistemului AngioJet este tromboza venoasă profundă iliofemurală și a venelor membrului inferior cu diametrul de cel puțin 6 mm, precum și pentru tromboza venoasă profundă de la nivelul membrului superior, pentru vene cu diametrul de cel puțin 6 mm.

Sistemul de aterectomie Jetstream este creat pentru a elimina obstrucțiile arteriale sau venoase cu diverse tipuri de trombi sau emboli: cu calciu, plăci de aterom mobilizate, trombi. Sistemul este dotat cu aspirație activă, astfel încât să fie minimizat riscul de embolizare distală.

La 13 octombrie este marcată Ziua mondială a trombozei, în onoarea lui Rudolf Virchow, medicul german considerat „părintele” anatomiei patologice moderne, născut în urmă cu mai mult de două secole, cel care a descris pentru prima dată tromboza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.