Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei care au mai multe case... Platesc mai putin impozit, in curand...

Daca pana acum cei care aveau mai multe imobile plateau  in functie de data dobandirii (cu exceptia locuintei de domiciliu), impozit majorat

- cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

- cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

- cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

Din practica s-a dovedit ca multi dintre proprietari nu aveau cunostinta de aceasta prevedere, iar altii nu faceau aceasta declarare, bazandu-se pe faptul ca e foarte greu sa fii "prins".

Astfel,  Fiscul Local trebuia sa inceapa o vanatoare de contribuabili, despre care, in afara faptului ca stiau unde au domiciliu la momentul dobandirii unei locuinte, nu mai aveau cum sa afle ce proprietati detin, singura exceptie fiind Bucurestiul unde exista o baza de date comuna, relativ actualizata,  a celor 6 sectoare si astfel puteau afla daca in bucuresti un proprietar detine mai multe locuinte. Dar si acest lucru era practic imposibil de constatat pentru un numar de peste 400.000 de proprietari, verificarea facandu-se pentru fiecare in parte.

Asa s-a ajuns ca la o analiza obiectiva, aceasta prevedere sa fie eliminata din Noul Cod Fiscal, fiind generatoare de birocratie si consum mare de resurse umane si materiale , pentru astfel de verificari. O alta concluzie desprinsa : nu s-au strans sume semnificative la bugetele localitatilor.

Noul Cod Fiscal elimina aceasta prevedere privind majorarea impozitului pt cei care detin mai multe locuinte, in schimb introduce un nou criteriu... Cladire nerezidentiala, pentru care impozitul este mai mare.(despre asta intr-un articol viitor)

Astfel ca incepand cu 1 ianuarie 2016 cei care detin mai multe locuinte, vor plati mai putin, eliminandu-se acele majorari.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.