Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai vârstnic bărbat din lume, distins cu Crucea Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat miercuri celui mai vârstnic bărbat din lume cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe Române, informează Ziarul Lumina, potrivit basilica.ro.

Distincţia i-a fost oferită bucureşteanului Dumitru Comănescu „pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății”.

Crucea Patriarhală şi diploma care o însoţeşte i-au fost înmânate de o echipă a Ziarului Lumina, condusă de Părintele Nicolae Dascălu, consilier patriarhal şi director al publicaţiei, prin intermediul strănepoatei bărbatului, Sofi Alexandrescu, şi a tatălui ei, care au intrat în locuinţa acestuia.

Bărbatul a transmis prin intermediul rudelor sale cuvinte de mulțumire pentru distincţia primită.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

„Dragii mei, iată o instituție românească care respectă senectutea: Biserica Ortodoxă Română! Am bucuria nemărginită de a fi decorat cu «Crucea Patriarhală» de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Este cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un creștin ortodox mirean. Și pentru aceasta vă mulțumesc cu recunoștință!”.

Mai mult decât atât, Dumitru Comănescu a rugat‑o pe strănepoata lui să înregistreze un testimonial în care aceasta mulțumește Bisericii în numele lui și al întregii familii.

Dumitru Comănescu are 111 ani şi 7 luni, el fiind născut la 8 noiembrie 1908 în Proviţa de Jos, comuna Drăgănesa, Prahova. În tinereţe s-a remarcat ca unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipol al lui Gheorghe Ionescu Siseşti, fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.