Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 28 de protestatari au fost uciși de forțele de ordine în Irak după incendierea de către manifestanți a Consulatului Iranului din orașul Najaf

TWITTER
proteste Bagdad Irak

Cel puțin 28 de protestatari au fost uciși joi de forțele de ordine în Irak după incendierea de către manifestanți a Consulatului Iranului din orașul Najaf, informează site-ul agenției de presă Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Cătălin Predoiu, despre schimbarea legilor justiției: ‘Avem în vedere alte trei priorități’ .

Astfel, 24 de persoane au fost ucise după ce forțele de securitate au deschis focul asupra protestatarilor care blocaseră un pod din orașul Nassiriya, aflat în sudul țării. Potrivit unor surse medicale, zeci de alte persoane au fost rănite în urma intervenției Poliției.

Alte patru persoane au murit în capitala țării, Bagdad, după ce forțele de ordine au deschis focul folosind muniție reală și gloanțe de cauciuc asupra protestatarilor care blocaseră un pod care traversează fluviul Tigru.

Astfel, ziua de joi este una dintre cele mai sângeroase de la declanșarea protestelor antiguvernamentale de la începutul lunii octombrie.

Protestatari violenţi au incendiat, miercuri seară, un consulat al Iranului situat în orașul Najaf din sudul Irakului, oraș în care se află și sediul Autorităţii religioase şiite din Irak.

Citește și: Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

Demonstraţii violente au loc în Irak începând din 1 octombrie. Protestatarii denunţă corupţia din instituţii, starea serviciilor şi influenţa din ce în ce mai mare a Iranului. De la începutul protestelor au murit cel puţin 350 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.