Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Centura printre case', proiectul-obsesie al lui Ilie Bolojan, face prima victimă în rândul riveranilor (FOTO)

Un bărbat a ajuns joi la spital după ce a căzut cu bicicleta într-o groapă nesemnalizată de pe șantierul „centurii” orașului Aleșd.

Potrivit martorilor se pare că bărbatul, în timp ce se deplasa cu bicicleta, a căzut în șanțul de pe marginea drumului, săpat de utilajeze care lucrează la celebra „centură printre case” din oraș. Leziuni fizice suferite au necesitat acordarea de îngrijiri medicale, acesta fiind transportat ulterior la spital.

“La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje ale Stației de Pompieri din Aleșd, o autospecială de intervenție și ambulanţa Smurd a subunității. Pompierii militari au intervenit cu scara și o targă din dotare, au evacuat victima din șanț, iar pompierii paramedici i-au acordat îngrijiri medicale“, a precizat pentru AlesdOnline, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, locotenent colonel, Camelia Roșca.

content-image

Povestea „centurii printre case”

Povestea durează de peste doi ani și, în ciuda protestelor aleșdenilor afectați, fostul lor concitadin Ilie Bolojan, ajuns președinte al Consiliului Județean Bihor, insistă că varianta centurii printre case este mai ieftină decât o variantă anterioară, care ar fi ocolit cu adevărat orașul. Lucrările continuă deși există încă litigii în instanță cu aleșdenii expropriați, situația care ar putea bloca accesul la finanțarea europeană pentru proiect.

Lungimea șoselei de „centură” va fi de 5,8 kilometri și reprezentanții CJ Bihor susțin va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. În realitate, așa-zisa centură nu face decât să mute traficul greu din centrul orașului, de pe DN1, într-un cartier de case, unde viteza va fi de asemenea limitată, iar disconfortul pentru populație și șoferi va fi chiar mai mare.

Între timp, în mod abuziv, Consiliul Județean Bihor a trimis somații fără nicio valoare juridică în care amenință cetățenii care și-au căutat dreptatea în instanță că vor fi obligați să suporte costurile întârzierilor. Deși Ilie Bolojan le-a promis cetățenilor că proprietățile și casele nu le vor fi afectate, lucrurile stau total diferit în realitate, iar președintele CJ Bihor susține că nu își amintește ce a promis.C

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.