Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cheltuielile pentru investiții într-o adevărată cascadă de scăderi

 

Analiza execuției bugetare la două luni:

1. Cheltuielile pentru investiții au scăzut cu 39 de procente, în primele două luni ale anului 2015 față de primele două luni ale anului anterior. Urmează trendul de scădere alarmantă, în cascadă, din 2014 (-10%) și din 2013 (-41%).

2. Dezinvestirea publică accelerată este dovada incapacității PSD de a propune o strategie de dezvoltare temeinică în care banii publici să fie cheltuiți corect. Dacă nu se pot cheltui ‘murdar’ atunci PSD nu mai investește! PSD aplică în continuare strategia reducerii cheltuielilor publice, cu excepția asistenței sociale – singurul capitol bugetar de cheltuieli pe plus:

  • În ansamblu, cheltuielile publice s-au diminuat cu 6.2% în primele două luni ale acestui an.
  • Asistenței sociale, care absoarbe aproape 40% din totalul cheltuielilor bugetare – îi sunt alocate un plus de 5% din cheltuieli.
  • Cheltuielile cu bunuri și servicii au scăzut cu peste 10%.
  • Cheltuielile cu personalul, care absorb un sfert din totalul cheltuielilor publice, au scăzut cu aproape 1%, la 7,7 miliarde lei, în primele două luni ale acestui an.

3. Dezvoltare fără investiții nu am văzut în nicio economie a lumii. Bugetul țării pe execuție excedentară de 0,3% funcționează ca un anesteziant al incompetenței PSD de a guverna, al:

  • incapacității PSD de a oferi servicii și investiții publice de calitate cetățenilor, fără corupție,
  • minciunii PSD care își asumă promisiuni favorabile mediului privat de afaceri de 3 ani, demontată însă de încasările la buget din impozitul pe profit mai mici decât sumele intrate de la UE, ele însele mult mai mici decât potențialul României.

În concluzie, presiunea juridică a campaniei ample anti-corupție și-a pus direct amprenta asupra creșterii veniturilor bugetare cu aproape 11% și a scăderii cheltuielilor publice cu peste 6% în activitatea executivului.

 

content-image

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.