Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China acuză: afirmaţiile oficialilor americani cu privire la Marea Chinei de Sud sunt calomnioase

NBC News
John Bolton

Comentariile unor oficiali americani privind rolul Chinei în Marea Chinei de Sud sunt calomnioase, consideră Ministerul chinez de Externe, după ce Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea privind amestecul Chinei în activităţile petroliere din apele disputate, conform news.ro.

Revendicările Chinei din Marea Chinei de Sud, o arteră comercială esenţială, sunt contestate de Brunei, Malaezia, Filipine, Taiwan şi Vietnam.

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

Sâmbătă, Departamentul de Stat american a informat că acţiunile provocatoare ale Chinei ameninţă securitatea regională a energiei şi subminează piaţa de energie liberă şi deschisă.

Consilierul pe securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a afirmat pe Twitter că comportamentul coercitiv al Chinei faţă de vecinii săi este contraproductiv şi ameninţă pacea regională şi stabilitatea, comentarii similare fiind făcute anterior şi de Secretarul de Stat american Mike Pompeo.

La Beijing, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Geng Shuang a declarat că astfel de comentarii nu au nicio bază, adăugând că Statele Unite şi alte „forţe externe” provoacă probleme în Marea Chinei de Sud.

Citește și: Mega-eveniment pentru Klaus Iohannis! Când și unde va avea loc

„Aceasta este o calomnie la adresa eforturilor Chinei şi a ţărilor din Asia de Sud de a menţine pacea şi stabilitatea în Marea Chinei de Sud. Oamenii nu îi vor crede”, a afirmat Geng.

El a adăugat: „Facem apel la Statele Unite să oprească acest comportament iresponsabil şi să respecte eforturile Chinei şi ţărilor din Asia de Sud de a rezolva conflictele prin dialog şi eforturi pentru pace şi stabilitate în Marea Chinei de Sud”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.