Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China avertizează ţările care au anunțat BOICOTAREA Jocurilor Olimpice: 'Vor plăti preţul pentru greşeala lor'

rador.ro
jocurile olimpice de iarna beijing

China a avertizat, joi, naţiunile care au decis să boicoteze diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, că “vor plăti”. Până acum, au anunţat un boicot diplomatic al JO din 2022 SUA, Australia, Marea Britanie şi Canada, anunță news.ro.

“Folosirea de către SUA, Australia, Marea Britanie şi Canada pentru manipulare politică reprezintă o metodă nepopulară şi de autoizolare. Ei inevitabil vor plăti preţul pentru greşeala lor”, a declarat Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, potrivit AFP.

Wenbin a precizat că ţara sa nu a trimis invitaţii naţiunilor în cauză. “Indiferent dacă reprezentanţii lor vor veni sau nu, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor fi un succes”, a adăugat oficialul chinez.

Regimul din China este acuzat de occidentali de încălcarea drepturilor omului, în special în regiunea cu majoritate musulmană Xinjiang.

Jocurile Olimpice de la Beijing vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2021. Din cauza restricţiilor impuse în pandemie, la Beijing ar urma să facă deplasarea puţini responsabili mondiali. Dintre aceştia, preşedintele rus Vladimir Putin a acceptat deja invitaţia omologului său chinez Xi Jinping. Franţa ar urma să o trimită la JO pe Roxana Mărăcineanu, ministru delegat al Sporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.