Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China strânge legăturile cu Rusia! Cele două țări au semnat un acord în patru domenii: 'Prietenia noastră este indestructibilă. Este ca o piatră'

China și Rusia

Relațiile dintre China și Rusia sunt de o importanță deosebită în această eră a turbulențelor și schimbărilor globale spune ministrul de externe chinez Wang Yi (foto stânga). El a declarat într-un interviu acordat agenției de știri Xinhua că cele două țări sunt forțe importante la nivel internațional în stabilizarea pe arena politică globală. Potrivit lui Wang Yi, în timpul discuțiilor purtate la Moscova cu omologul său rus Serghei Lavrov (foto dreapta), s-a ajuns la un acord privind cooperarea dintre China și Rusia în patru domenii cheie: combaterea epidemiei, dezvoltarea unui model de coexistență pașnică a celor două puteri, consolidarea interacțiunii în sfera high-tech și susținerea justiției internaționale, relatează agenția TASS.

CITEȘTE ȘI: România inaugurează primul sistem de rachete sol-aer Patriot: poate distruge ţinte aflate la altitudine de aproximativ 24.000 metri

"În prezent, comunitatea internațională se confruntă cu un test istoric al multilateralismului și al unilateralismului, al cooperării și al confruntării. Fiecare țară îi persecută unilateral pe alții, interferând în mod arbitrar în treburile interne ale statelor, încercând să împiedice și să facă presiuni asupra Chinei și Rusiei și, de asemenea, să dăuneze stabilității și securitate în regiunile adiacente ", a spus el.

"Coeziunea Chinei și a Rusiei este ca o piatră, prietenia noastră este indestructibilă, iar cooperarea strategică a celor două țări nu este afectată de mediul extern. În perioadele de turbulență și schimbări globale, relațiile fiabile dintre China și Rusia sunt și mai importante pentru menținerea păcii și securității regionale și globale", a subliniat oficialul.

"China și Rusia au devenit forțe importante de stabilizare pe arena internațională modernă. Pandemia de coronavirus a accelerat dezvoltarea evolutivă a lumii. În această nouă situație, atât China, cât și Rusia se gândesc profund la modul de menținere, consolidare și dezvoltare a relațiilor ruso-chineze. Acest lucru nu se datorează doar dezvoltării, renașterii celor două țări, ci și bunăstării popoarelor, aceasta are și o semnificație globală", a spus el.

"În ultimii ani, relațiile dintre China și țările vecine s-au dezvoltat într-un mod pozitiv. În același timp, instabilitatea în lume crește, securitatea regională se confruntă cu noi amenințări și provocări. Organizațiile teroriste internaționale s-au intensificat”, a spus el.

„Unele forțe străine, sub diverse pretexte, intervin în afacerile interne ale regiunii și chiar încearcă să lanseze un nou val de revoluții”, a continuat Wang Yi.

„În același timp, pentru a menține dominația unipolară, [unele forțe străine] inventează tot felul de minciuni, defăimând în mod deliberat China, Rusia și alte țări cu economii în dezvoltare activă și exercită o presiune nerezonabilă până la punctul în care chiar forțează unele țări să-și aleagă aliații, încercând să lanseze un nou război rece ", a spus șeful Ministerului de Externe chinez.

Potrivit acestuia, „un astfel de comportament, care subminează granițele relațiilor internaționale, nu corespunde intereselor comune ale țărilor lumii, astfel de acțiuni nu vor primi aprobarea comunității internaționale și vor lăsa, fără îndoială, o amprentă neînsemnată în istorie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.