Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va găzdui patru turnee ATP în anul 2022, dar niciunul din circuitul WTA, ca reacţie la situaţia jucătoarei chineze de tenis Shuai Peng

Shuai Peng

China va găzdui patru turnee ATP în anul 2022, dar niciunul din circuitul WTA, care a decis să suspende toate evenimentele sale ca reacţie la situaţia jucătoarei chineze de tenis Shuai Peng, dar şi pentru a proteja alte jucătoare, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Turneele ATP din China sunt prevăzute în toamnă la Chengdu, Zhuhai, Beijing şi Shanghai, în lunile septembrie şi octombrie.

ATP va continua să adopte o abordare fluidă a calendarului, iar programul rămâne supus modificărilor, se arată într-un comunicat al forului internaţional de tenis masculin.

În luna decembrie, Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) a anunţat suspendarea turneelor sale din China, o decizie aplaudată de majoritatea comunităţii din tenis, dar care va duce la pierderi de sute milioane dolari din drepturi de televizare şi sponsorizări.

În luna noiembrie, Peng a postat un mesaj pe reţelele de socializare chineze în care dezvăluia că fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang a agresat-o sexual.

În urma acestei postări, care a fost eliminată rapid, Peng a dispărut din atenţia publicului timp de aproximativ trei săptămâni. Ulterior, jucătoarea chineză a dezminţit că ar fi postat un asemenea mesaj.

Pe de altă parte, turneul ATP 250 din oraşul rus Sankt Petersburg a fost mutat la Nur-Sultan, în Kazahstan din cauza conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.