Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Christina Koch a devenit femeia care a petrecut cel mai mult timp într-o misiune în spațiul cosmic

planeta

Christina Koch a devenit sâmbătă femeia care a petrecut cel mai mult timp într-o singură misiune în spațiul cosmic, anunță CNN.

Christina Koch a stabilit un nou record depășind 289 de zile petrecute pe Stația Spațială Internațională (SSI). Recordul anterior data din 2017, când Peggy Whitson a adunat acest număr de zile pe SSI. Koch va rămâne în spațiu până în luna februarie, când va încheia o misiune de 328 de zile. Până acum, persoana care a avut cea mai lungă misiune în spațiu este Scott Kelly, cu 340 de zile.

Misiunea Christinei Koch include și studierea impactului pe care o are asupra corpului uman o perioadă îndelungată petrecută în spațiu.

Koch a mai înregistrat o premieră în luna octombrie, atunci când, împreună cu Jessica Meir, a efectuat prima ieșire în afara Stației Spațiale a unui echipaj alcătuit numai din femei.

"Prima mea speranță legată de atingerea acestui record", a declarat Koch pentru CBS, "este să fie depășit cât mai curând. Asta înseamnă că vom continua să ne depășim limitele”.

Citește și: Raed Arafat rupe tăcerea în cazul care a REVOLTAT România, în ultimele 24 de ore: 'Nu putem vorbi de batjocură. Toți știau că e limită de timp'

Koch este inginer electrician la NASA, unde a făcut parte din echipele care au pregătit mai multe misiuni spațiale. A început pregătire pentru a fi astronaut în 2013.

Printre visele sale Koch a mărturisit că a fost mereu și acela de a fi prima femeie care ajunge pe Lună: "E imaginea pe care am avut-o în minte de la primul desen pe care l-am făcut în clasa I, când am spus că vreau să fiu astronaut”, a declarat ea.

NASA a anunțat în luna mai că următoarea misiune care ar putea ajunge pe Lună se va numi Artemis. În mitologia greeacă, Artemis era sora lui Apollo, zeul de la care a fost împrumtat numele seriei de misiuni NASA care l-au dus în 1969 pe Neil Armstrong pe suprafața satelitului natural al Pământului. Agenția americană a anunțat că misiunea Artemis va duce astronauții "pe Lună până în 2024, incluzând prima femeie”.

Koch spune că este foarte important ca femeile să participe la misiunile spațiale.

"E important să nu renunțăm la vreo idee inovatoare. Toată lumea are un rol și fiecare are locul său la masă pe măsură ce mergem mai departe”, a spus Koch.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.