Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine era, de fapt, teroristul kamikaze care a ucis 72 de femei și copii și a rănit alte 300 / FOTO

atentat Pakistan 4

O factiune a miscarii talibanilor din Pakistan a revendicat luni atacul sinucigas de duminica dintr-un parc aglomerat din orasul Lahore din estul Pakistanului. O televiziune din Pakistan, Geo TV, relateaza ca in jur de 15 suspecti, inclusiv trei frati, au fost retinuti in legatura cu atacul sinucigas din orasul Lahore. Atacatorul kamikaze a fost identificat drept Yousuf Farid, un profesor de 28 de ani care locuia in districtul Muzzafargarh din Punjab.

Atentatul s-a soldat cu moartea a 72 de persoane si cu ranirea altor circa 300, in majoritate femei si copii, relateaza BBC. Gruparea Jamaat-ul-Ahrar a spus ca atacul i-a avut in mod deliberat ca tinta pe crestinii care sarbatoreau Pastele.Explozia s-a produs in parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal, aproape de poarta de iesire si la doar cativa metri de un loc de joaca pentru copii. La fata locului au putut fi vazute scene dramatice, cu parinti cautandu-si copiii printre daramaturi, scrie Agerpres.

Citeşte şi: PNL l-a dat afară din partid pe deputatul condamnat la închisoare

Presedintele tarii, Mamnoon Hussain, a condamnat atacul, iar autoritatile regionale au anuntat trei zile de doliu. Oficiali citati de BBC News se tem ca bilantul mortilor ar putea creste. Lahore este unul dintre cele mai liberale si mai bogate orase din Pakistan. Este totodata fieful politic al premierului Nawaz Sharif si a fost relativ scutit de atacuri teroriste in ultimii ani. Prim-ministrul si-a exprimat "durerea si intristarea" pentru moartea unor persoane nevinovate. El si-a anulat o vizita planuita in Marea Britanie.

Citește și: Deputat PNL, condamnat, definitiv, la închisoare: De ce se face vinovat

Un purtator de cuvant al Jamaat-ul-Ahrar, Ehsanullah Ehsan, a spus ca gruparea a vrut sa ii transmita Sharif mesajul ca "a intrat in Lahore" si a amenintat cu noi atacuri, inclusiv asupra unor scoli. Jamaat-ul-Ahrar este o factiune care s-a separat de gruparea Tehrik-e-Taliban Pakistan. in ultimele luni, a comis mai multe atacuri asupra civililor pakistanezi si a fortelor de securitate. Potrivit unor oficiali, dispozitivul exploziv a fost umplut cu rulmenti cu bile. Parcul a fost mai aglomerat decat de obicei, deoarece minoritatea crestina din Lahore sarbatorea Pastele. Crestinii reprezinta circa 1,6% din populatia Pakistanului, fiind a doua cea mai mare minoritate din tara dupa hindusi.

Citește și: O 'să-i sară-n cap' toată lumea după declaraţia asta: Ce a spus Traian Băsescu

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.