Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Remus Pricopie, propunerea de prim-ministru din partea PSD și Pro România

Inquam Photos / Octav Ganea
Remus Pricopie

Remus Pricopie este rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Este născut la 22 ianuarie în Neamț și a fost ministrul educației în guvernarea Victor Ponta din decembrie 2012 până în decembrie 2014. Este căsătorit și are doi copii.

Vezi și: Victor Ponta l-a UMILIT pe Ludovic Orban în Parlament: 'Eu m-am operat la picior, nu am fost la cură de dezalcoolizare' / VIDEO

PSD și Pro România îl susțin pe rectorul Remus Pricopie pentru funcția de premier, a anunțat Marcel Ciolacu, miercuri, în Parlament. „Mergem cu o singură nominalizare la Guvern, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru al Educației, un pro-european și un pro - american.”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Remus Pricopie a fost ales în decembrie 2019 în funcția de rector al SNSPA cu un scor de 88,16% din voturile exprimate, acesta obținând un nou mandat la conducerea instituției.

Pricopie se află la al doilea mantat de rector al SNSPA, iar în perioadele 2005-2007 și 2008-2012 a fost decan al instituției. Klaus Iohannis i-a acordat, în 2019, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Cariera sa guvernamentală este legată de domeniul educației. Remus Pricopie și-a început activitatea în cadrul Ministerului Educației Naționale din România în 1996, ca Expert la Departamentul pentru Învățământ Superior și Cercetare. Ulterior, în baza expertizei și a experienței acumulate, a deținut funcții precum Purtător de cuvânt (1997; 2001), Secretar General (2001), Consilier (decembrie 2001 - iunie 2003; ianuarie – octombrie 2009) și Secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetării (2007 - 2008). Cunoștințele și experiența managerială, precum și viziunea de ansamblu pe care a dobândit-o asupra sistemului educațional l-au propulsat în funcția de Ministru al Educației (decembrie 2012 - decembrie 2014).

Poziții academice

Remus Pricopie este Rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București (martie - decembrie 2012; decembrie 2014 - prezent) și profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. În perioada decembrie 2005 - noiembrie 2007 și decembrie 2008 - martie 2014 a deținut funcția de Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA.

Are o vastă experiență ca profesor și manager în domeniul educației, expertiza sa fiind recunoscută și apreciată în cadrul unor asociații profesionale și organizații internaționale de elită precum: Asociația Internațională a Universităților (Vicepreședinte și Trezorier, din aprilie 2017; membru al Consiliului de administrație, din 2012), Asociația Internațională a Președinților de Universități (membru, din 2015), Atlantis Group - 20 de foști miniștri ai învățământului din întreaga lume (membru, din 2017), Consiliul de Administrație al Comisiei Fulbright România-SUA (Președinte, 2009 – 2012; din 2015), Academia Mondială de Artă și Știință (membru, din 2013), Asociația Română pentru Clubul de la Roma (membru, din 2002).

Remus Pricopie a fost responsabil cu elaborarea, implementarea și evaluarea Strategiei de cercetare a României [2012-2014] și, de asemenea, a contribuit la elaborarea și implementarea politicilor de cercetare ale Uniunii Europene [2012-2014].

Remus Pricopie deține titlul de doctor în Științe Politice și este absolvent al programului Fulbright New Century Scholars. Deține o bogată experiență internațională dobândită cu precădere în Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

A urmat cursurile și specializările Universității din București [România], Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative [România], Universității din Liege [Belgia], Universității ”George Washington” [SUA], Universității Statului New York, Buffalo [SUA], Universității din Boston [SUA], Universității Harvard [SUA], Institutului de Educație - Universitatea din Londra [UK], Universității din Graz [Austria].

Remus Pricopie are activitate publicistică și de cercetare științifică reprezentată de 6 cărți de autor/co-autor, 6 cărți al căror editor/co-editor este, 28 de articole publicate în reviste academice, în calitate de autor sau co-autor sau cele peste 20 de granturi de cercetare la care a participat ca director sau membru al echipei de proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.