Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri între poliţia franceză şi imigranţii care încercau să ajungă în portul Calais

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Sute de imigranţi care încercau să ajungă în Marea Britanie din portul Calais din nordul Franţei s-au ciocnit miercuri cu forţele speciale franceze, potrivit martorilor şi poliţiei, transmite Reuters.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi i-a dispersat în forţă pe imigranţii care încercau să ajungă în portul Calais, pentru a trece mai departe în Marea Britanie.

Citește și: Mi6 avertizează: Ameninţarea terorismului islamist va persista mulţi ani de acum înainte

Ciocnirile s-au produs nu departe de locul unde, prin finanţare britanică, se construieşte un zid pentru a bloca un drum de unde imigranţii încearcă frecvent să sară în camioanele care se îndreaptă spre Marea Britanie.

Anterior în cursul zilei de miercuri, Nicolas Sarkozy, candidat la alegerile primare ale dreptei în perspectiva scrutinului prezidenţial de anul viitor, a promis la Calais "restabilirea sistematică a controalelor la toate frontierele" ţării, pentru ca Franţa să nu fie 'copleşită' de imigranţi.

"Trebuie să evităm ca Franţa să aibă frontiere prin care să se treacă la fel ca prin sită şi să ajungă copleşită", a spus fostul preşedinte francez, care a făcut din gestionarea imigraţiei una din principalele sale teme de campanie.

Sarkozy a făcut de asemenea apel la guvernul britanic să se ocupe pe teritoriul său de solicitanţii de azil, cerând 'renegocierea' acordurilor care plasează pe teritoriu francez frontiera franco-britanică.

Francezii "nu au vocaţia de a fi vameşii englezilor", iar "acordurile de la Touquet trebuie renegociate", a adăugat Sarkozy, care a semnat totuşi el însuşi în 2003, pe când era ministru de interne, această înţelegere care vizează împiedicarea ajungerii imigranţilor ilegali în Marea Britanie.

Guvernul francez a promis destructurarea în scurt timp a 'Junglei', unde trăiesc între 6.900 şi peste 10.000 de persoane, conform diverselor surse. Franţa vrea ca imigranţii să fie distribuiţi în centre de primire dispersate pe întreg teritoriul său, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.