Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacul de îngropare - OPINIE

PSD
Marcel Ciolacu

PSD a trecut, în mai puțin de 4 ani, prin trei epoci! După era Liviu Dragnea, a urmat cea a Vioricăi Dăncilă, iar acum social-democrații se află în ”neozoicul” existenței lor, cu un interimat asigurat de Marcel Ciolacu.

Cel mai mare, încă, partid din România a ajuns să fie ”stigmatul” politicii românești, indiferent de liderii care s-au perindat la conducerea lui. Însă, după mai 2019, PSD pare să fi intrat într-un declin nu doar profund, ci unul ce pare ireversibil. Nu voi aduce în discuție categoriile votanților PSD, care, în general, sunt oameni în vârstă și din mediul rural, ci modul în care ”neozoicii” vor să reclădească ruinele și să le primenească pentru a fi scoase iar pe taraba electorală.

Partidul cu cel mai mare număr de primari și parlamentari a rămas fără o busolă, fără un ”tătic”, așa cum ne spune șeful interimar, dar năravurile sunt aceleași. Busola nu mai indică demult nordul, în PSD, iar ”șasele” pare să îi sperie rău de tot pe cei supranumiți ”ciuma roșie”. Jocurile pe care le încearcă actuala conducere, cu aducerea și readucerea în partid a unor nume extrem de controversate, nu doar în interiorul PSD, ci chiar în societatea civilă și în sânul celorlalte formațiuni politice, arată haosul care domnește.

Mercato de iarnă-primăvară din PSD se va termina, cel mai probabil, la începutul verii, dar nu cum ar vrea social-democrații, ci pe contrasens. Terminalul plecări este tot mai ocupat, zeci de primari pregătindu-și migrarea spre partide cu o priză mai mare la public.  Toate acestea se întâmplă sub ochii blajini ai noului șef, dar și într-un ocean de liniște conspirativă din partea altor pesediști cu voce.

Gardul este tot mai aproape și pare să fie unul din beton, nu din vreo șipcă de lemn, iar oiștea este îndreptată, intenționat sau nu, perpendicular. Noua politică de cadre din PSD se vede și în cifrele oferite de diverse sondaje. Partidul nu a găsit, între cei peste 500.000 de membri cu care se laudă un premier pe care să îl propună la Cotroceni, după ce a trecut moțiunea de cenzură, și au preferat un personaj criticat chiar în interiorul formațiunii. Cu Marcel Ciolacu la timonă, PSD se îndreaptă spre o altă rușine istorică, iar jurămintele lui Klaus Iohannis și ale liberalilor sunt în curs de îndeplinire.

Tulburarea din PSD se vede în orice acțiune politică, indiferent că este una din domeniul economic, al justiției sau al sănătății. Coerența pare să fie nu un termen străin, ci complet necunoscut pentru actuala conducere a PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.