Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand vrea să achiziţioneze servicii juridice în litigiile rezultate în urma reorganizării aparatului său de specialitate

Facebook
Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand vrea să achiziţioneze servicii juridice în litigiile rezultate în urma reorganizării aparatului său de specialitate, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 12 aprilie.

Proiectul prevede aprobarea achiziţionării de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare în litigiile rezultate în urma adoptării hotărârii nr. 291 din 4 decembrie 2020 a Consiliului Local Sector 1 privind reorganizarea aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, ca urmare a preluării activităţii Administraţiei Pieţelor Sector 1, Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 şi Centrului Cultural Sector 1, care se desfiinţează.

Hotărârea nr. 291 din 2020 a Consiliului Local a fost atacată la instanţa de contencios administrativ, solicitându-se atât suspendarea executării, cât şi anularea acesteia. Totodată, până în prezent, foşti angajaţi ai instituţiilor publice absorbite de aparatul de specialitate al primarului Sectorului 1 au formulat cinci cereri de chemare în judecată prin care au solicitat anularea deciziilor de concediere, se explică în referatul de aprobare.

Conform sursei citate, prin reorganizarea aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 s-au diminuat semnificativ cheltuielile cu salariile. O eventuală anulare a hotărârii nr. 291 din 2020 a Consiliului Local pe cale judecătorească sau admiterea cererilor de chemare în judecată formulate de foştii angajaţi ar avea ca efect o creştere a acestor cheltuieli.

Serviciul Juridic şi Contencios Administrativ din cadrul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 are în componenţă nouă consilieri juridici, care asigură apărările şi reprezentarea pentru aproximativ 900 de dosare de pe rolul instanţelor de judecată.

"Activitatea Serviciului Juridic şi Contencios Administrativ este foarte complexă şi variată (...) Funcţionarii publici - consilieri juridici din cadrul aparatului de specialitate al primarului nu pot acoperi complexitatea şi întregul volum de lucru (...) Considerăm că implicarea unei societăţi sau a unui cabinet de avocatură terţe reprezintă, în esenţă, o modalitate prin care se pot obţine opinii juridice independente (de la o terţă parte) şi asistenţă juridică de strictă specialitate, cu privire la toate acele problematici în care implicarea consilierilor juridici din cadrul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 nu conduce, din motive obiective şi independente, la atingerea acestor deziderate", stipulează referatul de aprobare.

Durata estimată a contractului de consultanţă este de maximum 12 luni. Preţul estimat al contractului este de 40.000 de lei fără TVA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.