Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNN spune că milioane de profesioniști în domeniul securității cibernetice sunt căutați: Salariul este ORICÂT VOR

news.sky.com
hacker

O serie de încălcări majore ale securității digitale din ultimul an au fost un duș rece pentru companii, care au realizat nevoia de a investi în securitatea cibernetică, scrie CNN.

Vineri, Microsoft a anunțat că hackerii din spatele acțiunii Solar Winds din 2020 au lansat un nou atac asupra a peste 150 de agenții guvernamentale, think tank-uri și altor organizații la nivel global.

Dar poate cel mai grăitor exemplu recent este atacul ransomware asupra Colonial Pipeline, care a forțat compania să închidă temporar o conductă importantă de petrol - ducând la penurie de carburanți și creșteri ale prețurilor în mai multe state, mai multe zile. Atacul a costat Colonial cel puțin 4,4 milioane de dolari, suma pe care CEO-ul său a recunoscut-o că a plătit-o hackerilor.

Experții spun că este timpul ca firmele să înceapă să investească în controale și să aducă profesioniști în securitate cibernetică în echipelor lor.

Problema este că există o lipsă masivă de forță de muncă în industria securității cibernetice, scrie mediafax.ro.

În Statele Unite, există aproximativ 879.000 de profesioniști în domeniul securității cibernetice și un necesar de alți 359.000 de lucrători, conform unui sondaj din 2020 realizat de (ISC) 2, un organism nonprofit internațional care oferă programe de formare și certificare în domeniul securității cibernetice.

La nivel global, decalajul este chiar mai mare, de aproape 3,12 milioane de poziții neocupate, spune grupul. CEO-ul său, Clar Rosso, a declarat că crede că este posibil ca nevoia să fie mai mare, având în vedere că unele companii au amânat angajările în timpul pandemiei.

Posturile oferite variază de la analiști de securitate începători, care monitorizează traficul de rețea, până la lideri la nivel executiv, care pot prezenta directorilor executivi și consililor de administrație potențialele riscuri financiare și reputaționale din atacurile cibernetice.

Biroul SUA de Statistică a Muncii crede că„analist pentru securitatea informațiilor” va fi a 10-a ocupație cu cea mai rapidă creștere în următorul deceniu, cu o majorare a ocupării forței de muncă de 31% comparativ cu rata medie de creștere de 4% pentru toate ocupațiile.

Experții spun că există și o oportunitate de a aduce noi talente în industrie, concentrarea pe diversitate. Doar 25% dintre profesioniștii în securitate cibernetică sunt femei, astfel încât (ISC) 2 a lansat un program de diversitate, echitate și incluziune în acest an, care vizează recrutarea și menținerea mai multor femei în profesie.

Chiar și cu programele de formare existente, se preconizează că decalajul la nivel mondial în materie de securitate cibernetică va crește cu 20% până la 30% anual în următorii câțiva ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.