Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia internaţională a bombardat un centru de refugiaţi din Siria. 33 de civili au pierit

Cel puţin 33 de civili au fost ucişi în Siria, într-un raid aerian întreprins de coaliţia internaţională antijihadistă sub comandamentul SUA asupra unei şcoli ce serveşte ca centru pentru refugiaţi, a anunţat miercuri organizaţia non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit OSDO, atacul a avut loc marţi la sud de Al-Mansoura, oraş aflat în mâinile grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în provincia Raqqa.

Citește și: Dezvăluirile lui Radu Tudor: Situație extrem de ÎNGRIJORĂTOARE privind influența Rusiei la Casa Albă

"Putem confirma că 33 de persoane au fost ucise. Este vorba de strămutaţi din Raqqa, Alep şi Homs", a declarat directorul organizaţiei, Rami Abdel Rahman. "Operaţiunile pentru scoaterea trupurilor de sub dărâmături continuă. Doar două persoane au fost scoase în viaţă", a adăugat el.

Organizaţia non-guvernamentală, cu sediul în Marea Britanie dar care beneficiază de o amplă reţea de surse de informaţii şi medicale în Siria, a subliniat totodată că poate determina cine a întreprins raidurile după tipul de aparate militare, localizarea lor şi muniţiilor folosite.

"Raqqa şi Being Slaughtered Silently", un grup militant ce publică informaţii din Raqqa, a informat de asemenea cu privire la aceste raiduri. "Şcoala care a fost vizată găzduia în jur de 50 de familii de refugiaţi", a precizat el.

Raqqa este fieful din Siria al jihadiştilor din SI, care deţin de asemenea controlul asupra unei bune părţi din provincia cu acelaşi nume.

Citește și: Liberalii au dat LOVITURA: Ce s-a întâmplat la alegerile din Olanda

Forţele Democrate Siriene (FDS), o alianţă arabo-kurdă susţinută de coaliţia internaţională, desfăşoară în prezent o ofensivă pentru recucerirea Raqqa.

Coaliţia internaţională, care desfăşoară de asemenea lovituri împotriva jihadiştilor în Irak, a recunoscut la începutul lui martie că a cauzat moartea a cel puţin 220 de civili în cele două ţări, de la începutul lui 2014. Unii observatori au făcut referire la un bilanţ şi mai grav.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.