Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană investighează Ungaria, după ce Samsung a anunțat o investiție de aproape 1,2 miliarde de euro în țara vecină

FOX NEWS
Viktor Orban

Comisia Europeană a demarat luni o investigaţie amănunţită pentru a vedea dacă planurile Ungariei de a acorda ajutoare de stat în valoare de 108 milioane de euro grupului sud-coreean Samsung SDI, astfel încât acesta să investească în extinderea producţiei de celule pentru baterii electrice la uzina sa de la Göd (Ungaria), respectă normele comunitare referitoare la acordarea de ajutoare de stat, transmite Reuters.

Executivul comunitar a subliniat că are îndoieli că ajutoarele acordate de statul ungar respectă criteriile relevante, respectiv dacă decizia Samsung SDI de a investi în Ungaria a fost declanşată direct de ajutorul oferit de statul ungar sau ar fi fost întreprinsă chiar şi în absenţa suportului public şi dacă ajutoarele de stat vor contribui la dezvoltarea regională. De asemenea, Comisia este îngrijorată că ajutoarele de stat ar putea duce la mutarea unor locuri de muncă din alte state membre în Ungaria, informează agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu aruncă bomba în cazul Caracal: Este și un distribuitor de fete în rețelele internaționale

"Investiţiile publice sunt importante pentru a stimula creşterea economică în regiunile dezavantajate din Europa. Însă sprijinul public ar trebui acordat numai dacă este necesar pentru a declanşa investiţii private într-o regiune dezavantajată. Altfel, poate oferi beneficiarului un avantaj incorect faţă de competitorii săi, pe seama contribuabililor", a declarat comisarul european pentru Competiţie, Margrethe Vestager.

Grupul sud-coreean Samsung SDI este unul din principalii jucători de pe piaţa bateriilor litiu-ion. Compania a decis să investească 1,2 miliarde euro pentru a extinde capacitatea de producţie la uzina sa de la Göd (Ungaria). Lucrările de extindere au început în luna decembrie 2017 iar în anul 2018 Ungaria a înştiinţat Comisia Europeană că intenţionează să acorde un grant de 108 milioane euro din fondurile publice pentru acest proiect.

Citește și: Jandarmeria reacționează! Dezvăluire despre așa-zisa destructurare a trupelor de intervenție

Comisia va investiga amănunţit pentru a stabili dacă îngrijorările sale iniţiale se confirmă. Executivul comunitar precizează vă demararea unei investigaţii nu prejudiciază în niciun fel rezultatul investigaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.