Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisioanele pentru plăţi transfrontaliere sunt foarte ridicate în statelor membre din afara zonei euro

Euronews
euro cash

Plăţile transfrontaliere în euro efectuate din state membre care nu fac parte din zona euro reprezintă aproximativ 80% din toate plăţile transfrontaliere din aceste state, iar comisioanele pentru astfel de plăţi sunt excesiv de ridicate în majoritatea statelor membre din afara zonei euro, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), conform agerpres.

"Secretarii de stat Daniela Nicolescu şi Valentina Saygo au avut astăzi, 4 iunie, o rundă de consultări în cadrul Comisiei de Dialog Social, cu reprezentanţi din partea ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor), UGIR, Meridian, CSDR (Confederaţia Sindicatelor Democratice din România), TIAD (Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din România), dar şi din partea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, pe tema modificării şi completării Hotărârii nr. 1259/2010 privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 924/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 privind plăţile transfrontaliere în Comunitate şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 2.560/2001", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, plăţile transfrontaliere în euro efectuate din state membre care nu fac parte din zona euro reprezintă aproximativ 80% din toate plăţile transfrontaliere din aceste state.

Totodată, comisioanele pentru astfel de plăţi transfrontaliere sunt excesiv de ridicate în majoritatea statelor membre din afara zonei euro, chiar dacă prestatorii de servicii de plată care au sediul în statele membre din afara zonei euro au acces la aceleaşi infrastructuri performante pentru a procesa operaţiunile respective la costuri foarte reduse ca şi prestatorii de servicii de plată care au sediul în zona euro.

"Pentru a facilita funcţionarea pieţei interne şi pentru a pune capăt inegalităţilor dintre utilizatorii serviciilor de plată din zona euro şi cei din statele membre care nu fac parte din zona euro în ceea ce priveşte plăţile transfrontaliere în euro, este necesar să se asigure alinierea comisioanelor pentru plăţile transfrontaliere în euro din interiorul Uniunii cu cele pentru plăţile naţionale corespunzătoare efectuate în moneda naţională a statului membru în care îşi are sediul prestatorul de servicii de plată al utilizatorului serviciilor de plată. În urma consultărilor membrii Comisiei de Dialog Social au avizat favorabil propunerea de act normativ.", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.