Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de foraj Dafora a avut în 2018 un an de revenire, cu un profit de 7,63 de milioane de lei, după doi ani consecutivi de pierderi

foraj platforma

Compania de foraj Dafora a încheiat anul 2018 cu EBITDA pozitiv la nivel operaţional de 7,63 milioane de lei, după doi ani consecutivi de pierderi operaţionale, a anunţat, marţi, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), administrator special al societăţii, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

Cifra de afaceri atinsă în reorganizare este de 112,7 milioane de lei, în creştere cu 50% faţă de anul precedent şi cu mai mult de 130% comparativ cu 2016.

"Ne-am luat angajamentul de a salva valoarea din companiile româneşti, iar Dafora are o importanţă sporită pentru comunitatea din Mediaş şi pentru industria petrolului şi gazelor din România. Pe lângă rezultatele financiare pozitive în activitatea operaţională, în 2018 am creat şi premisele rambursării unei sume de 13 milioane de lei către creditori. Disponibilitatea managementului Dafora şi ambiţia de a căuta permanent noi oportunităţi ne dau încredere că au fost făcuţi paşi importanţi pentru resetarea pilonilor pe care se dezvoltă afacerea", a spus Mariana Boiciuc, Partener CITR Cluj.

De la deschiderea procedurii insolvenţei, în 2016, şi până în prezent, Dafora a returnat creditorilor peste 26 milioane de lei, iar în 2018 pierderile totale ale companiei au fost reduse la 5,5 milioane de lei, în scădere cu aproximativ 95% comparativ cu anul deschiderii procedurii.

Administratorul special al Dafora, Gheorghe Călburean, susţine că au fost făcute eforturi pentru eficientizarea activităţii curente şi implementarea măsurilor asumate în planul de reorganizare.

"Suntem determinaţi să ne atingem obiectivele, iar expertiza CITR, know-how-ul şi implicarea angajaţilor noştri ne dau încredere că vom reconstrui pe baze solide", a spus Călburean.

Evoluţia favorabilă a companiei în 2018 a permis susţinerea costurilor financiare angajate pentru achiziţionarea în sistem leasing a unor instalaţii performante de foraj la mare adâncime, necesare desfăşurării activităţii curente la standardele de performanţă cerute de beneficiari.

Pentru 2019, Dafora deţine un portofoliu de contracte ferme în valoare de aproape 100 de milioane de lei, cu execuţie în primul semestru. În ceea ce priveşte cifra de afaceri a companiei, CITR şi Dafora estimează o dublare a valorii ei şi a rezultatului operaţional până la finalul acestui an.

CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani. Cu o experienţă de aproape 20 de ani, societatea a fost fondată cu obiectivul însănătoşirii companiilor în dificultate şi a reintegrării acestora în circuitul economic, prin mecanisme inovatoare de reorganizare.

CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.